Список актуальних грантових програм для усіх бажаючих

По матеріалам пресс-службы исполкома
11.02.2021 · 16:43 · переглядів - 993

Інформація про заходи підтримки, проєкти та конкурси на міжнародні грантові та державні кошти, до яких можуть долучитися усі бажаючі

Список актуальних грантових програм для усіх бажаючих

Управління економіки інформує про заходи підтримки, проєкти та конкурси на міжнародні грантові та державні кошти, до яких можуть долучитися усі бажаючі.

До 15 лютого 2021 року триває прийом заявок на конкурс персональних проєктів в сфері соціального підприємства House of Europe із залученням ЄС або Великої Британії, які будуть фінансуватися за рахунок грантів (до 4 000 євро). Хто може взяти участь: професіонали зі сфери медицини, медіа, соціального підприємництва та роботи з молоддю, які хочуть втілити персональний проєкт – ініціатива не має бути пов’язана з поточними робочими проєктами. Реципієнт має бути готовим взяти на себе повну відповідальність за управління проєктом. Заявник повинен мати ФОП з відповідними кодами діяльності або партнера-організацію, що може приймати грантову допомогу і візьме на себе юридичні зобов’язання. Грант підходить для короткотривалих проєктів: у вас буде максимум п’ять місяців на реалізацію та звіти. Спланувати, втілити та відзвітувати за проєкт потрібно у період між 1 травня та 1 жовтня 2021 року. Детально з умовами конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

До 28 лютого 2021 року триває Конкурс Act to Connect для пошуку цифрових рішень у відповідь на виклики пандемії. Конкурс покликаний об’єднати громадськість та соціально відповідальний IT-сектор задля створення ІТ-продуктів, які допоможуть громадянському суспільству ефективно реагувати на виклики пандемії. Civic tech (громадські технології) – цифрові інструменти, що спрощують комунікацію між державою і громадськістю та залучають громадян до вирішення актуальних проблем місцевого чи національного значення. Призовий фонд конкурсу становить 5 мільйонів гривень. Запрошуються до конкурсу команди, сформовані з громадських активістів, представників малого та середнього бізнесу, державних та комунальних підприємств, органів місцевого самоврядування і благодійних організацій, неурядових організацій, ініціативних груп, розробників, інженерів, студентів. Детально з умовами конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

Програма «Культурні столиці України» має на меті стимулювання почуття приналежності членів територіальних громад до їх спільного культурного простору, розвиток культурного туризму та підтримку місцевих культурних ініціатив. Також конкурсна програма відкриває можливість для українських територіальних громад встановлювати партнерство з Європейськими культурними столицями та у майбутньому претендувати на статус Культурної столиці Європи. Цілі програми: залучення членів територіальної громади до створення/розповсюдження/просування/використання культурних продуктів; розширення аудиторії споживачів та підвищення конкурентоспроможності місцевих культурно-мистецьких ініціатив на національному та міжнародному рівнях; налагодження зв'язків між місцевою владою та іншими стейкхолдерами у питаннях розвитку культури (міжнародними організаціями, громадянським суспільством, бізнесом, культурними операторами тощо) для подальшої їх інституалізації у вигляді сталих партнерств; створення цілісного іміджевого образу територіальної громади (через розробку брендування, визначення основних культурних об'єктів та подій, тощо) як однієї з Культурних столиць України. Бюджет грантової програми Українського культурного фонду на 20121 рік – 40 млн грн. Кінцевий термін подачі проєктної заявки на конкурс ‒ 30.03.2021 (до 18.00 за київським часом). Детально з умовами конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

Фонд BEARR Trust оголосив конкурс заявок, що пропонують шляхи зменшення соціальної ізоляції для людей, які живуть в складних умовах. Заявки можуть подавати нові та невеликі громадські організації з усієї України. BEARR особливо очікує на проєкти:

  • які працюватимуть у партнерстві з іншими локальними організаціями або сприятимуть співпраці з ними
  • які мають інноваційний підхід до зменшення соціальної ізоляції
  • де всі безпосередні бенефіціари – це діти та молодь у віці до 25 років
  • де всі безпосередні бенефіціари – це люди старше 65 років
  • які намагаються надати підтримку іншим групам людей, які стикаються з неблагополуччям або маргіналізацією через вік, здібності, етнічну приналежність, стать чи сексуальність, проживання.

Сума гранту – до 3 000 фунтів стерлінгів. Дедлайн подачі заявок – 15 лютого. Більше інформації за посиланням.

Фонд Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди» оголошує конкурс для команд, сформованих з громадських активістів, представників малого та середнього бізнесу, державних та комунальних підприємств, органів місцевого самоврядування, неурядових організацій, ініціативних груп, розробників, інженерів, студентів тощо. Конкурс спрямований на розвиток інноваційного потенціалу та створення цифрових інструментів, що спрощують комунікацію між державою і громадськістю та залучають громадян до вирішення актуальних проблем місцевого чи національного значення. Призовий фонд конкурсу становить 5 мільйонів гривень. Заявки приймаються до 28 лютого 2021 року. Більше інформації за посиланням.

Група «Нафтогаз» оголосила конкурс грантів «Енергія розвитку». Конкурс спрямований на підтримку соціальних ініціатив громад для досягнення сталого розвитку регіонів діяльності Групи Нафтогаз. Проєкти мають стосуватися однієї зі стратегічних цілей сталого розвитку 2030, а саме: цілі 3, 4 або цілі 11. Розмір гранту для одного проекту – до 100 тис. грн. Дедлайн подачі заявок – 20 лютого. Більше інформації за посиланням.

Програма House of Europe має на меті розвиток локальних мистецьких ініціатив та надає гранти для підтримки проєктів, що залучають молодь віком від 16 до 25 років та. Дедлайн - 1 березня 2021 року. Що можуть отримати переможці?

  • Від 6 000 до 8 000 євро на втілення ідеї, що вас захоплює
  • Досвід, знайомства та новий проєкт у портфоліо
  • Можливість розвинути мистецьку спільноту поза столицею
  • Можливість допомогти творчій молоді реалізувати здібності й зрозуміти силу мистецтва для змін у суспільстві
  • Партнера в обличчі ментора або менторки з ЄС або Великої Британії (вони можуть обрати цю людину самостійно або House of Europe підбере когось для них)
  • Знайомства з активними культурними організаціями з областей, що також отримали гранти
  • Доступ до спільноти випускників, що об’єднує представників найвпливовіших українських мистецьких організацій та агентів змін. Детально з умовами конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

Навчальна програма «Практичні інтенсиви Grow up: Agro» розроблена для власників мікро, малих та середніх підприємств, які займаються виробництвом та переробкою: молока та м'яса, овочів, фруктів та ягід, кондитерських виробів та аквакультури. На програму можуть подаватися підприємства, які працюють в Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Харківській, Херсонській та Черкаській областях. Учасники програми дізнаються:

  • як побудувати ефективну систему управління компанією (юридичні питання, стратегія розвитку та фінансування діяльності),
  • як підвищити конкурентоспроможність підприємств (маркетингова, комунікаційна та SMM стратегія),
  • навіщо потрібна сертифікація і як її проходити,
  • як розвивати канали продажів (маркетплейси, інтернет-магазини, торговельні мережі, співпраця на умовах франшизи),
  • як вибудувати оптимальну логістику продукції (ланцюг постачання продукції, транспортна логістика, юридичні аспекти контрактної діяльності)
  • як знайти спільну мову з іноземними партнерами (бар’єри щодо завоювання іноземних ринків, ведення та супровід переговорів, особливості бізнес-культури зарубіжних партнерів).

Детально з умовами конкурсу можна ознайомитися за посиланням.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок