Сесія Бердянської райради не позбавила депутатських повноважень Олексія Бакая

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
12.02.2021 · 12:39 · переглядів - 2196

Цілий детективний сценарій розгорнувся на черговій сесії районної ради з приводу припинення повноважень депутата Олексія Бакая. Питання внесли в порядок денний, однак рішення по ньому не підтримали.

Сесія Бердянської райради не позбавила депутатських повноважень Олексія Бакая

Ситуація розгорталась наступним чином: екс-міський голова Бердянська Олексій Бакай після обрання депутатом районної ради написав заяву про складення своїх повноважень, однак потім, у встановлений законом строк, свою заяву відкликав. Дане питання спочатку внесли в порядок денний сесії райради, потім виключили, а ще згодом – знову повернули.

На початку V сесії райради Олексій Бакай виступив із заявою про намір продовжувати роботу в депутатському корпусі і закликав колег не порушувати українське законодавство. Таким чином, предмет розгляду, на думку голови Опозиційного блоку Бердянська, сесія не мала. Депутат закликав голову райради Ольгу Кочубей виключити дане питання з порядку денного сесії. Голова комісії з питань законності Алла Токарєва заявила, що дане питання повинно бути розглянуто по суті сесією райради. Після чого проект рішення про припинення повноважень депутата Олексія Бакая внесли до порядку денного. На знак протесту Олексій Бакай разом з колегами з Опозиційного блоку, Слуги народу та Батьківщини покинули залу засідань.

Під час розгляду питання по суті Алла Токарєва зазначила, що комісія, яку вона очолює, не має повноважень виключати з порядку денного дане питання, яке раніше вже було затверджено. Враховуючи заяву Олексія Бакая про намір продовжувати роботу в якості депутата Бердянської районної ради VIII скликання, більшість депутатського корпусу рішення про дострокове припинення депутатських повноважень не підтримала.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок