Міський голова Валерій Баранов зустрівся з ініціативною групою з питань молодіжної політики

По матеріалам пресс-службы исполкома
12.02.2021 · 17:43 · переглядів - 1182

Сьогодні у виконкомі обговорювались організаційні питання щодо налагодження процесу комунікації влади з молоддю та залучення її до життя міста.

Міський голова Валерій Баранов зустрівся з ініціативною групою з питань молодіжної політики

Міський голова Валерій Баранов зустрівся з ініціативною групою щодо впровадження молодіжної політики. В обговоренні взяли участь секретар міської ради Олександр Свідло, заступники міського голови та представники відділу молоді та спорту. На думку міського голови серед основних проблем, які існували, була відсутність взаємодії влади із громадськістю по різним напрямках, в тому числі і з молоддю. Він зазначив, що налагодження комунікації вже почалось із представниками бізнесу та курортної сфери. Планується створення координаційних рад для спільного прийняття рішень у цих напрямках.

Баранов Валерий

“Вважаю, що достатньо налагоджена робота з молоддю шкільного віку, студентами, проте зовсім не охоплена молодь після двадцяти років, і важливо звернути увагу на цю категорію. У нас є можливості, профільні відділи та заклади і ми повинні об’єднати зусилля всіх, опрацювати загальне бачення та розбити стратегію молодіжної політики з реальними заходами. І, якщо необхідно буде фінансування, то впевнений міська рада підтримає ініціативи молоді”. Валерій Баранов відзначив, що долучитись до реалізації молодіжної політики в місті запрошується вся активна молодь.

Депутат міської ради Тетяна Лігута зазначила, що вже є певні напрацювання спільно з депутатами щодо проєкту положення про Молодіжну раду, про можливе місце для створення молодіжного хабу. Як було зазначено на попередній зустрічі із молоддю, в клубі “Маяк”, що на Слобідці, було створено хаб, він працює, проте його локація не дуже зручна для молоді. Тож кращим варіантом буде приміщення у центрі. Але, звісно, в подальшому потрібно буде створити подібні молодіжні простори у кожному мікрорайоні міста.

Екс-голова Молодіжної ради Дмитро Кіосов висловив сподівання, що нова каденція Молодіжної ради з підтримкою міської влади, депутатського корпусу, громадських організацій, підприємств досягне більших результатів у своїй роботі, молодь буде почута та будуть створені умови для реалізації молодіжних ініціатив.

Підсумовуючи міський голова зазначив, що потрібно разом і виконавчій влади, і депутатському корпусу докласти зусилля зі створення умов та підтримки розвитку молодіжного руху, щоб молодь залишалась в місті та активно брала участь у його житті. В понеділок спільно з депутатами буде оглянуто приміщення у ЦКіД “Софіт”, де пропонується створити молодіжний хаб, та обговорено підготовлений проєкт положення про Молодіжну раду, яке планується затвердити на черговій сесії міської ради 25 лютого.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок