Каналізація, як в Дубаї - бердянцям розповіли переваги вакуумної каналізації для Лісок та Слобідки

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
17.02.2021 · 15:09 · переглядів - 1480

В мерії, перед засіданням комісії з питань ЖКГ, відбулась презентація облаштування вакуумної каналізації в мікрорайонах Слобідка та Ліски. Представник фірми «Aqseptence group» Ігор Чередниченко представив бердянцям та депутатам особливості роботи вакуумної каналізації.


Компанія «Aqseptence group» в 2017 році завершила реалізацію інфраструктурного проекту з прокладення вакуумної каналізації в м. Вилково. Було прокладено понад 20 км мереж. Проект було реалізовано за кошти європейського гранту. На сьогодні каналізація працює, до неї підключились 30% абонентів. Також аналогічні проекти реалізовано на стадіоні Олімпійській в Києві та в потягах інтерсіті. На сьогодні в Україні ведуться перемовини з 10-ма різними містами, щодо облаштування вакуумних каналізацій. Закордоном дана компанія вже впровадила 15 масштабних проектів в Польщі, 10 – в Румунії та на о. Пальм в Дубаї.

За підрахунками фахівців протяжність мереж на Лісках становитиме 12 км, на Слобідці – 11 км. Загальна вартість робіт, за попередніми підрахунками, становить понад 90 мільйонів гривень: 45 млн для Лісок, 47 млн – для Слобідки. Для міста, в разі успішного проходження конкурсного відбору на отримання грантових коштів, вартість прокладення вакуумної каналізації обраховуватиметься 10-ма відсотками від загальної вартості проекту та виготовлення проектної документації – трохи менше мільйона гривень.

Труби прокладаються на глибині 70 см. Високий рівень ґрунтових вод не заважатиме проведенню робіти. Через кожні три кілометри встановлюється насосна станція, у випадку Лісок необхідно буде встановити лише одну підстанцію. Вразі аварій, завдяки вакуумній системі, стічні води не потрапляють в ґрунт.

Для мешканців вартість підключення з урахуванням розробки проекту, закупівлі обладнання та проведення робіт – коливатиметься від 3-х до 12-ти тисяч гривень. Процес підключення – добровільній. Абонентська плата сплачуватиметься до «Бердянськводоканалу».

Приступити до розробки проекту представники міської влади зможуть лише після проведення громадських слухань в мікрорайонах. В разі, якщо мешканці дадуть свою згоду на прокладення вакуумної каналізації, процедуру з розробки проекту може бути запущено.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок