Сезон "політичних ігор" відкрито! Комісія з питань ЖКГ не підтримала надання фінансової підтримки "Бердянськводоканалу"

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
17.02.2021 · 18:40 · переглядів - 3063

Борг «Бердянськводоканалу» перед облводоканалом становить 26,9 мільйонів гривень, рахунки підприємства арештовані, утворилась заборгованість по заробітній платі. На чергову сесію міської ради пропонувалось винести програму надання фінансової підтримки водоканалу на 26,9 млн грн. строком на два роки. Після емоційної перепалки профільна комісія на чолі з Віктором Цукановим рішення не підтримала.

Сезон "політичних ігор" відкрито! Комісія з питань ЖКГ не підтримала надання фінансової підтримки "Бердянськводоканалу"

Майже півтори години тривало обговорення питання щодо надання фінансової підтримки КП «Бердянськводоканал». Проект рішення захищали заступник міського голови Віктор Гречка та новопризначений директор підприємства Дмитро Михалевич. Варто відзначити, що впродовж півторагодинної дискусії новий керівник підприємства продемонстрував обізнаність з приводу проблем комунального водоканалу і озвучив ряд ідей, щодо реорганізації роботи монополіста в сфері водопостачання. Напевно найголовнішою тезою, яка пролунала від Дмитра Михалевича, було запевнення депутатів та громади, що після погашення заборгованості попереднього періоду з вересня 2020-го по січень 2021-го року нові борги накопичуватись не будуть.

Перед голосуванням з приводу даного питання, голова комісії Віктор Цуканов чітко окреслив політичний контекст даного питання, хоча в ході подальшої емоційної дискусії з представниками громадськості закликав не політизувати економічну проблему. Цитуємо виступ Віктора Цуканова:

Цуканов Виктор

Я думав, що нова влада більше не повернеться до пагубної практики виділення коштів. Пропоную наступне: комісія може приймати висновки та рекомендації. Комісія не підтримує зазначений спосіб вирішення проблеми, оскільки він не відповідає очікуванням громади міста. Питання фінансування боргів «Бердянськводоканалу» - це механізм, який зазнав руйнівної критики з боку громадськості міста, як такий, що шкодить інтересам бердянців та є необґрунтованим. Порушене питання, на думку комісії, має розглядатись одночасно з антикризовою програмою роботи комунального підприємства і ні в якому разі не може розглядатись, як окремий та безальтернативний засіб. Зазначений спосіб не відрізняється від попередніх рішень, які обурювали громадськість та можуть призвести до значної соціальної напруги в місті.

Рекомендація:

  1. Заслухати на засіданні День депутата директора комунального підприємства, щодо антикризової програми по напрямках діяльності водоканалу.
  2. Бердянській міській раді приймати рішення про доцільність вирішення проблеми, що склалася на міськводоканалі саме у такий спосіб після заслуховування антикризової програми.

З самого проекту рішення Віктор Цуканов запропонував вилучити розбивку по фінансуванню даної програми і доповнити її після Депутатського дня. Спершу комісія в повному складі рішення ухвалила.

Після ухваленого рішення Дмитро Михалевич наголосив, що такою позицією депутати значно ускладнюють складний переговорний процес з облводоканалом. Користуючись прямою трансляцією засідання профільної комісії, Віктор Цуканов напряму звернувся до керівництва облводоканалу з розтлумаченням, що програму рекомендували затвердити на сесії, однак внесли певні корективи.

В подальшому на засіданні відбулась перепалка між Віктором Цукановим і Антоном Пшеничним. Після чого, голова комісії, після вже ухваленого рішення, запропонував інше рішення: підтримати надання фінансової підтримки «Бердянськводоканалу» лише після проведення аудиту.

Для Бердянська вже стало традиційним проблеми водопостачання міста намагатись трансформувати в політичні дивіденди. В даному конкретному випадку точка зору Віктора Цуканова на доцільність виділення фінансової підтримки «Бердянськводоканалу» без надання програми виведення підприємства з кризи, різко змінилась після заміни керівництва.

Безсумнівно дане питання ще не один раз стане предметом політичних маніпуляцій.




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок