Конфлікт між облводоканалом і Бердянськом вирішуватимуть на очній зустрічі з головами облради і ЗОДА

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
23.02.2021 · 13:40 · переглядів - 1233

На засідання Дня депутата в Бердянськ завітав керівник облводоканалу Сергій Басанський. Між гостем із Запоріжжя і міським головою відбулась емоційна дискусія.

Конфлікт між облводоканалом і Бердянськом вирішуватимуть на очній зустрічі з головами облради і ЗОДА

Позиція облводоканалу залишається незмінною — заборгованість “Бердянськводоканалу” в 26,9 млн гривень має бути погашена впродовж 2021-го року. Бердянськ наполягає відтермінувати виплати повної суми боргу на два роки. Саме цей принцип і було закладено в програму фінансової підтримки “Бердянськводоканалу”, який депутатам пропонується затвердити на черговій сесії.

Свою позицію Сергій Басанський пояснив інтересами підпорядкованого йому підприємства. За його словами облводоканал не має змоги виступати в якості кредитора КП “Бердянськводоканал”. Тому директор підприємства Запорізької обласної ради направив офіційний лист на голову ЗОДА та голову ЗОР з проханням прояснити, яке йому рішення необхідно ухвалювати. В цьому ж листі визначено, якими будуть фінансові наслідки для облводоканалу, якщо сума боргу виплачуватиметься впродовж двох років.

Міський голова Валерій Баранов нагадав, що на зум-конференції за участі Сергія Басанського, заступника голови ЗОР Геннадія Фукса та Голови ЗОДА Олександра Старуха досягнуто усної домовленості щодо відтермінування боргу строком на два роки. Цю заяву мера Бердянська Сергій Басанський спростував, після чого Валерій Баранов заявив, що буде ініціювати очну зустріч з керівником облради і облдержадміністрації, щоб очільник облводоканалу отримав необхідні вказівки.

Відповідаючи на зауваження депутата Віталія Байдали з приводу передачі Каховського водогону до власності Бердянська, Сергій Басанський висунув зустрічну пропозицію повернути “Бердянськводоканал” в управління області. В свою чергу вже Валерій Баранов спростовував Сергія Басанського, зазначивши, що водоканал міста Бердянськ ніколи не перебував в обласному підпорядкуванні.

Ще один цікавий момент, на якому наголосив Сергій Басанський — частка доходів облводоканалу від сплати Бердянськом покупної води. За його словами в загальній структурі фінансових надходжень облводоканалу, проплати Бердянська складають 33-43%, а не 70%, як це було раніше.

В підсумку вирішено з приводу даного питання ще раз зустрітись з обласним керівництвом, а депутатам на сесії пропонується затвердити фінансову підтримку КП “Бердянськводоканал” в розмірі 26,9 млн гривень терміном на два роки.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 15 квітень, понеділок 2024
13 квітень, субота 2024
12 квітень, п'ятниця 2024
11 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок