Чернігівська та Андріївська ОТГ прагнуть приєднатись до Каховського водогону

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
04.03.2021 · 17:52 · переглядів - 1847

Дану ідею обговорили сьогодні на зустрічі з керівництвом Запорізької обласної ради в стінах Бердянської райдержадміністрації


Керівник Андріївської громади закликав обласних депутатів розглянути можливість під’єднання до Західного групового водогону Андріївки та Чернігівки. За розрахунками 2012 року цей проект обчислювався в 32 мільйони гривень. За його словами запасів води у свердловинах, з яких беруть воду для Андріївки, залишалось приблизно на 7 років. Тому дане питання потребує особливої уваги керівництва області.

Екс-міський голова Бердянська, а нині депутат районної ради Олексій Бакай проінформував нинішніх керівників облради, що дана ідея, свого часу, вже обговорювалась. Планувалось, що окрім означених населених пунктів, підключитись до Каховського водогону міг би і Приморськ та ін. населені пункти, наближені до трубопроводу. Міські бюджети, для реалізації даного багатомільйонного проекту, долучились би співфінансуванням в обсязі 10%. Сам же водогін мав перейти до комунальної власності Бердянська.

Бакай Алексей

З відомих причин водогін до комунальної власності Бердянська не передали, але це вже історія. Сьогодні Бердянська районна рада і Бердянська міська рада повинні продемонструвати єдність і вирішити гостру проблему водопостачання не тільки нашого міста, а й всього району, - заявив Олексій Бакай.

Перший заступник голови облради Людмила Любим зазначила, що проблема з падінням горизонту води у свердловинах є дійсно актуальною, тому питання водопостачання району потребує вирішення.




Останні новини Бердянська
вчора, 10 травень, п'ятниця 2024
9 травень, четвер 2024
8 травень, середа 2024
7 травень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок