Мешканцям села Азовське презентували новий Генеральний план

По матеріалам пресс-службы исполкома
12.03.2021 · 16:47 · переглядів - 1303

Проєкт містобудівної документації та звіт про стратегічну екологічну оцінку: “Генеральний план села Азовське Бердянського району Запорізької області з розширенням меж та плану зонування території (у складі генерального плану)” для мешканців с. Азовське було презентовано на громадських слуханнях 11 березня.

Мешканцям села Азовське презентували новий Генеральний план

Заступник міського голови Олена Божкова відкриваючи слухання зазначила, що ця містобудівна документація була розроблена на підставі рішення сесії Луначарської сільської ради від 20 липня 2016 року. Проте після приєднання села до громади міста і змін у законодавстві необхідно було провести стратегічну екологічну оцінку розробленого проєкту Генплану. Кошти на ці роботи було виділено з місцевого бюджету. Така оцінка була пройдена і проєкт готовий до обговорення з подальшим затвердженням.

Розробником містобудівної документації став провідний інститут у Запорізькій області та України, який має значний досвід, а саме ТОВ “Інститут Ефективних Технологій — Сателіт”. Як акцентувала увагу Анастасія Малиновська, начальник управління містобудування та архітектури, головний архітектор, сам Генеральний план населеного пункту визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту.

Презентували його мешканцям розробники — директор інституту Сергій Федченко та головний архітектор проекту — Євгеній Голощапов. З проєктом було можна ознайомитись на сайті Бердянської міської ради, він складається з 9 схем та пояснювальної частини. Площа селища наразі складає 359 га, за новим Генеральним планом — 1143 га, тобто збільшується в три рази. Проектом передбачено території під житлову забудовуі, рекреаційні зони, траспортні та комунальні комунікації тощо з урахуванням всіх санітарних та містобудівних норм.

Мешканці активно взяли участь в обговоренні, задавали багато питань та висловлювали занепокоєння щодо використання земельних ділянок, які вже у власності мешканців, щодо перенесення кладовища, розміщення комунікацій тощо. З пропозицією зміни статусу територій виступив представник бердянського Археологічного товариства «Ольвія-Арго» Андрій Токовенко. На території уздовж р. Куца Бердянка, розташований один з археологічних об'єктів Бердянської громади - стародавнє поселення віком понад 3000 років. Автори Генплану визначили цю територію як «зону потенційного розташування археологічних пам'яток». Однак, на думку археологів, наявність археологічної пам'ятки, не викликає сумніви, тому цій території необхідно надати інший статус - «зони охорони археологічного культурного шару». На думку науковців це необхідно, щоб захистити її від незаконного використання та можливого руйнування.

Організатори громадських слухань і автори проєкту Генплану подякували присутнім за активність в обговоренні проєкту, всі зауваження та пропозиції будуть передані розробникам для опрацювання. Подавати в письмовій формі пропозиції ще можна до 19 березня до виконкому. За процедурою проєкт Генплану буде розглянуто на засіданні містобудівної ради і винесено на розгляд депутатів Бердянської міської ради.




Останні новини Бердянська
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок