Шантаж монополіста: підключати газ після відключення спершу будуть будинкам з договорами на обслуговування мереж

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
15.03.2021 · 19:10 · переглядів - 6980

На засіданні комісії з ТЕБ та НС відбулась тривала, а, подекуди, емоційна дискусія з приводу майбутнього відключення газу, а, точніше, його подальшого відновлення.

Шантаж монополіста: підключати газ після відключення спершу будуть будинкам з договорами на обслуговування мереж

Керівник Бердянського газового господарства Павло Іотов, заявив що першими підключать будинки з договорами на обслуговування внутрішньобудинкових мереж, а міський голова Валерій Баранов запевнив, що влада захищатиме містян і не допустить шантажу.

На 12-те квітня заплановано відключення міста від газопостачання. За словами керівника Бердянського міськгазу Павла Іотова в цілому до цих робіт буде залучено понад триста фахівців. Присутні на засіданні керівники ОСББ одразу поцікавились, чи не використає дану ситуацію Запоріжгаз, щоб в силовий спосіб змусити керівників ОСББ взяти на баланс внутрішньобудинкові газові мережі. Павло Іотов прямо заявив, що за ці мережі мають відповідати об'єднання і міськгаз в першу чергу підключатиме приватний сектор, потім абонентів, у яких вже укладено договори.

Звягильский

Громадський активіст Володимир Звягільський з даного приводу підкреслив декілька принципових моментів. Так, фахівці газового господарства мають вести мову не про підключення газу, а про відновлення газопостачання, оскільки на законодавчому рівні ці визначення носять принципово різний характер і відновлення має відбутись впродовж двох діб. Озвучена позиція Запоріжгазу суперечить нормам Закону “Про ринок природного газу” та Кодексу “Газорозподільчих систем”, вважає активіст.

Присутні на засіданні керівники ОСББ прямо заявили, що договір з газовим господарством укладати не будуть.

Баранов

Міський голова Валерій Баранов повідомив, що з даного приводу спілкувався з Головою ЗОДА Олександром Старухом і заручився його підтримкою у перемовинах з керівником облгазу. В проекті рішення комісії з ТЕБ та НС серед іншого зазначено неприпустимість монопольного шантажу, щодо підключення через нормативно не врегульовану процедуру при прийомі чи передачі внутрішньобудинкових мереж газопостачання.

Крім того, міський голова натякнув, на відповідальність представників газового господарства за ймовірне зростання соціальної напруги серед містян, яка можу зрости, якщо монополіст через шантаж змушуватиме забирати на баланс ОСББ внутрішньобудинкові газові мережі.




Останні новини Бердянська
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024
24 березень, неділя 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок