Пожежі на відкритих територіях. Рятувальники нагадують про багатотисячні штрафи

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
16.03.2021 · 08:38 · переглядів - 897

Суттєві зростання в останні тижні пожеж на відкритих територіях спонукало керівництво Бердянського управління ГУ ДСНС в Запорізькій області звернутись до мешканців міста.


На засіданні комісії з ТЕБ та НС в.о. начальника Бердянського управління ГУ ДСНС Дмитро Линник нагадав, що за порушення правил пожежної безпеки, випалення стерні, ділянок із степовою, водною рослинністю тягне за собою штрафи для фізичних осіб від 3100 — до 5000 тис. грн, а для посадових осіб — від 5000 до 24500 грн.

За словами Дмитра Линника останнім часом рятувальники дуже часто змушені виїжджати на гасіння пожеж на відкритих територіях. Задіяння одразу декількох бригад на одній місцевості може призвести до ускладнень в оперативності реагувань на загоряння в приватних домоволодіннях та ін. об'єктах, які можуть завдати значної матеріальної шкоди та несуть загрозу здоров'ю людей. Тому рятувальники закликають мешканців проявити свідомість і відмовитись від практики боротьби з очеретом шляхом його випалення.

За статистикою минулого року рятувальники загасили 355 пожеж на відкритій території та сільгосп угіддях. Як правило, на полях пожежі виникають після завершення кампанії по збору врожаю і ліквідовують стерню спаленням. За такі дії також передбачена відповідальність.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок