Самооборона Майдану оголошує війну фальсифікаторам

Бердянськ 24
25.10.2014 · 17:04 · переглядів - 1097

Про це на прес-конференції в УНІАН розповіли представники Самооборони Майдану. Організація вже має досвід подібної роботи, оскільки займалася забезпеченням правопорядку під час президентської кампанії у травні цього року як в Києві, так і в регіонах. 

Самооборона Майдану оголошує війну фальсифікаторам

Завдання громадських спостерігачів від ОПОРИ та Комітету виборців України – виявляти порушення та фіксувати їх. Завдання правоохоронних органів – затримувати порушників. А завданням Самооборони є допомогти, щоб були затримані всі порушники, які будуть виявлені навіть там, де до спостерігачів застосовуються силові методи тиску. Зважаючи, що навіть у Києві на спостерігачів ОПОРИ вже було здійснено кілька нападів, функція Самооборони дуже важлива.

Координатор Роман Орищенко, розповідаючи про те, як саме організація сприятиме проведенню чесних виборів, зазначив, що проведені переговори із громадськими організаціями, штабами кандидатів щодо координування діяльності у забезпеченні проведення виборів. 

- Ми організували на базі Штабу моніторинг порушень виборчого законодавства та спільно з правоохоронними структурами, громадськими організаціями, Штабами протидіятимемо порушенням, - сказав Роман Орищенко.

По всій Україні буде діяти понад двісті мобільних груп. Зокрема, на особливий контроль взяті в’їзди в населені пункти, розміщення підозрілих осіб в готелях, на базах, в приватному секторі.

Сформовані мобільні групи швидкого реагування та мобілізований особовий склад Самооборони для запобігання провокаціям та зриву виборів.

Добровольці Самооборони матимуть зв’язок із спостерігачами, представниками ДВК, ОВК та матимуть інформацію про події на дільницях і в населених пунктах.

- При виявленні на підходах до місць проведення голосування агресивних молодиків, провокаторів, організаторів та виконавців фальсифікування, зриву виборів – спільно із силовиками перешкоджатимемо їхнім діям, - наголошує Роман Орищенко.

Зокрема, при необхідності буде забезпечений супровід виборчої документації щодо результатів виборів від ДВК до ОВК та ЦВК.

Члени Самооборони Майдану закликають громадян при надзвичайних ситуаціях повідомляти місцевий штаб, а також оперативний відділ Центрального штабу за номером: 0688683649 та електронною адресою: 1321653@ukr.net

Самооборона сприяє законному проведенню виборів!

Тэги: выборы 2014


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок