Бердянським студентам розповіли про особливості навчання в Польщі

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
08.06.2021 · 16:23 · переглядів - 4786

Бердянський державний педагогічний університет вже 8 років плідно співпрацює з Вищою технічною школою м. Катовіце (Польща). В рамках програми Erasmus + БДПУ відвідала делегація польських науковців на чолі з ректором польського вишу Александром Остендою.

Бердянським студентам розповіли про особливості навчання в Польщі

Еразмус (англ. Erasmus) - некомерційна програма Європейського союзу з обміну студентами і викладачами між університетами країн членів Євросоюзу, а також Ісландії, Ліхтенштейну, Північної Македонії, Норвегії, Туреччини. Бердянський державний педагогічний університет долучився до програми в якості партнера Вищої технічної школи м. Катовіце.

В травні група викладачів БДПУ відвідала Катовіце, сьогодні — з аналогічним візитом до Бердянська завітали керівники польського навчального закладу. Ректор Вищої технічної школи Александр Остенда зазначив, що в системі вищої освіти Польщі функціонує близько 400 вишів, з них більше половини — приватні вищі навчальні заклади, серед них і ВНЗ м. Катовіце.

Свою історію Вища технічна школа розпочинає з 2003 року. Спочатку випускались фахівці з архітектури та дизайну. В навчальному закладі постійно проводиться моніторинг ринку фахівців Польщі, у зв'язку з чим відкриваються нові спеціальності. Нині ВНЗ випускає спеціалістів з графіки, дизайну, моди, будівництва, інформатики, мегатроніки та медицини. Поглиблення співпраці з БДПУ можливе на базі інформатики.

За словами Александр Остенда польський навчальний заклад розраховує отримати ще один грант від Erasmus + з обміну студентами, що дозволить БДПУ та Вищій технічній школі реалізовувати програми з обміну.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок