Бердянський науковець Валерій Кідалов пропонує створити в місті завод з виготовлення інноваційних приладів

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
03.08.2021 · 13:03 · переглядів - 7416

В Бердянській районній державній адміністрації науковці Валерій та Марина Кідалови презентували інноваційний проект з виготовлення приладів для отримання «зеленої» електроенергії

Бердянський науковець Валерій Кідалов пропонує створити в місті завод з виготовлення інноваційних приладів

В розробці бердянських науковців декілька проектів з вироблення «зеленої» електроенергії за допомогою надсучасних наукових методів. Один з них – вироблення кінетичної енергії з вологи. Науковці з Бердянська, разом ще з сімома дослідниками з різних країн світу об’єднали зусилля в рамках проекту ЄС «Горизонт Європа». 

Вчені пропонують залучити підтримку держави для реалізації наукових здобутків в Бердянську. Будівництво невеличкого заводу, або ж лабораторії дозволить Бердянській ОТГ вийти на суттєво новий інноваційний рівень розвитку. 

Голова Бердянської районної державної адміністрації Олексій Бакай запропонував науковцям систематизувати напрацювання і оформити їх у вигляді техніко-економіного обґрунтування. Після чого, очільник Бердянської РДА пообіцяв організувати розширену нараду з потенційними інвесторами, які б могли долучитись до реалізації проекту. За попередніми розрахунками науковців один з проектів може коштувати до одного мільйона доларів, інший – 8 мільйонів доларів. 

Валерій Кідалов відзначив, що впродовж місяця він систематизує напрацювання і представить потенційним інвесторам проект з кінцевим коефіцієнтом корисної дії 15-20%. 




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок