Бердянськводоканал нагадає про борг за воду через СМС

По матеріалам Бердянськводоканал
16.07.2021 · 11:06 · переглядів - 4148

Звертаємо увагу абонентів на те, що КП «Бердянськводоканал» БМР з поточного місяця буде додатково інформувати абонентів щодо їх поточної заборгованості за послуги водопостачання та водовідведення через SMS-повідомлення.

Бердянськводоканал нагадає про борг за воду через СМС

Якщо отримали SMS-попередження подібного змісту, то рекомендуємо не зволікати і найближчим часом сплатити заборгованість. Нагадуємо, що несплата послуг своєчасно має свої наслідки:

  • Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» передбачено нарахування пені за несвоєчасну оплату за надані житлово-комунальні послуги. У разі прострочення плати за житлово-комунальні послуги КП «Бердянськводоканал» БМР буде нараховувати пеню відповідно до умов договору та чинного законодавства, але не більше 0,01% від суми боргу за кожен день прострочення і не більше 100% від суми боргу за все.
  • При ігноруванні попередження про заборгованість і постійну несплату послуг КП «Бердянськводоканал» БМР борг може бути стягнуто примусово в судовому порядку. У разі звернення підприємства до суду з позовом про стягнення заборгованості, з боржника у обов’язковому порядку буде стягнуто суму судового збору (додатково до суми основного боргу). Розмір судового збору за подання позовної заяви відповідно до Закону України «Про державний бюджет України на 2021 рік» складає від 227 грн до 2270 грн.
  • Згідно з ч.4 ст.26 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» виконавець комунальної послуги (крім послуг з постачання та розподілу електричної енергії і природного газу) має право обмежити (припинити) надання відповідної комунальної послуги її споживачу незалежно від обраної моделі організації договірних відносин у разі непогашення в повному обсязі заборгованості за спожиті комунальні послуги протягом 30 днів з дня отримання споживачем попередження від виконавця.

Дякуємо абонентам, які своєчасно і в повному обсязі сплачують послуги, які надає підприємство. І переконливо просимо всіх мешканців міста, у яких є борги перед КП «Бердянськводоканал» БМР, погасити їх або укласти договір реструктуризації боргу на тривалий строк.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок