«Бердянськводоканал» знову накопичує борги. В. Баранова публічно викрили в брехні

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
19.05.2021 · 17:11 · переглядів - 4593

Депутати «корпорації» не втратили чергової нагоди публічно розкритикувати Валерія Баранова. Цього разу мера підловили на спробі приховати інформацію про реальні показники фінансового стану «Бердянськводоканалу» і взаємовідносини з обласним водоканалом.


Голова планово-бюджетної комісії Микола Рудницький на позачерговій сесії міської ради, з посиланням на документи, повідомив про наявність відкритого провадження виконавчою службою по заборгованості «Бердянськводоканалу» перед облводоканалом. Ці слова підтвердив присутній на сесії начальник бердянського відділу виконавчої служби Максим Дудка.

Валерій Баранов свою спробу приховати реальний стан справ на підприємстві пояснив особливістю перемовин з керівництвом облводоканалу і певними домовленостями, до яких, начеб то, вдавалось прийти з обласним водопостачальником.

З приводу фінансових взаємовідносин з облводоканалом, заступник директора «Бердянськводоканалу» Миколи Омельченко повідомив, що підприємство дійсно заборгувало 3,6 млн. гривень за березень. Саме на цю суму відкрито виконавче провадження. Після погашення частини заборгованості, на сьогодні сума зменшилась до 2,5 мільйонів.

Микола Омельченко також відзначив, що проплати населення в квітні суттєво знизились і станом на середину травня підприємство за надані послуги отримало лише половину від запланованої суми – близько 6 мільйонів. На уточнююче запитання депутата Олександра Пасічника про рівень доходів підприємства за квітень, заступник директора водоканалу повідомив про 12 мільйонів гривень отриманих за надані послуги. Депутат висловив здивування, чому цих коштів не вистачило для покриття обов’язкового платежу облводоканалу і виступив з ініціативою утворення наглядової ради на підприємстві. Міський голова Валерій Баранов у відповідь на озвучену пропозицію запропонував утворити робочу групу для виведення підприємства з кризового становища.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок