Бюджет проїдання. Районна рада виділила 1,1 млн гривень на премії і надбавки

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.02.2022 · 16:29 · переглядів - 5684

На позачерговій сесії Бердянської районної ради внесено зміни і доповнення до бюджету району на 2022 рік


Станом на сьогодні в апараті районної ради працює 6 фахівців. На утримання райрад в Україні з державного бюджету виділено субвенцію в розмірі понад 1,2 млн гривень на заробітні платні апаратів відповідних рад з рекомендованою штатною чисельність 8 осіб. Ці кошти покривають "захищені статті" формування зарплати.

В ході засідання позачергової сесії БРР голова Бердянської районної державної адміністрації Олексій Бакай зауважив, що в перерахунку на середньомісячний показник заробітної плати, держава забезпечила фахівців районних рад зарплатою на рівні 12 тис гривень.

Представники депутатської більшості з іншого боку зазначали, що передбачений рівень фінансування райрад недостатній і не передбачає інші складові нарахувань заробітної плати, визначених рішенням сесії районної ради. Навантаження на працівників апарату колосальні, тому необхідно виділити додаткові кошти.

За інформацією Олексія Бакая, в разі додаткового виділення 1,1 млн гривень розмір середньої зарплати на місяць на одного фахівця становитиме майже 19 тис гривень. В умовах тотального скорочення повноваження районних рад, відмови від фінансування соціальних програм за рахунок бюджету району, такі зміни, щонайменше, викликають подив.

В підсумку депутати більшістю голосів підтримали рішення про виділення з районного бюджету 1,1 млн гривень на надбавки та стимулювання апарату районної ради.




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок