Давала об’яву про виїзд з окупованого Бердянська до Запоріжжя і обманювала людей. Шахрайку осудили

Бердянськ 24
26.10.2023 · 12:29 · переглядів - 2041

Ситуація добре знайома не одному бердянцю. Виправні роботи і штраф для фейкової перевізниці. Як думаєте: достатні санкції для особи, що наживалася на чужому горі в такій складній ситуації?


В травні 2022-го, в період наймасовішого виїзду бердянців з окупації, жінка зареєструвалася під вигаданим ім’ям в мережі Фейсбук і почала пропонувати послуги перевізника. На пропозицію відгукнувся бердянець, який хотів дістатися Запоріжжя разом із сестрою.

«Перевізниця» вимагала обов’язкову передплату, яка для того часу була десь стандартною і не особливо болючою – 1000 грн. Кошти надійшли на картку, а шахрайка отримала дані клієнтів. За кілька годин вона передзвонила чоловікові і повідомила, що той не пройде фільтрацію. Але можна «зарєшать» питання за 3000 грн.

Подібна пропозиція чомусь не викликала питань, і та сама картка прийняла другий грошовий переказ.

Наступна логіка подій, напевне, вже прослідковується. Під час наступної розмови пролунало, що вже сестра чоловіка не зможе пройти фільтрацію росіян. Ціна за «рішалово» - теж 3000 грн.

Після того як вже 7000 грн впали на карту – зв'язок обірвався. Звісно, ніякої подорожі з Бердянська до Запоріжжя не відбулося.

Втім, правоохоронцям вдалося вичислити шахрайку.

За такі дії суд визначив справедливим покаранням 200 годин виправних робіт, 5500 грн матеріальної та 5000 моральної шкоди на користь постраждалої сторони. Справедливо?




Останні новини Бердянська
27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок