Договори спільної діяльності – прихована оренда? Податкова рекомендувала БМР переглянути практику використання пляжів

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
27.07.2021 · 14:09 · переглядів - 3286

На адресу Бердянської міської ради від податкової служби надійшов лист з рекомендаціями замість підписання договорів на спільне використання пляжів передавати пляжні території в оренду


На засіданні депутатської комісії з питань архітектури містобудування та земельних відносин розглянули рекомендації податкової служби. На думку податківців передача в оренду пляжних територій через земельні торги суттєво збільшить надходження до міського бюджету. На сьогодні договори спільної діяльності укладаються між КП «Бердянська рятувально-водолазна служба» та суб’єктом господарювання, який виявив зацікавлення в сезонному утриманні пляжу.

За словами директора рятувальної служби Олександра Врублевського за останні роки кількість договорів на спільну діяльність зросла до 40. Тобто, 40 пляжів, які б мали обслуговуватись комунальниками, передані на утриманні підприємцям. На практиці ФОПи на даній території організовують сезонний бізнес.

Начальник управління земельних відносин Наталя Боханова зазначила, що виконком може організувати земельні торги, однак для цього необхідно, щоб зацікавлена особа надала пакет документів для участі в конкурсі. Серед документів має бути схема території, на яку претендує суб’єкт господарювання. Після цього оголошуються торги.

Профільна депутатська комісія доручила опрацювати дане питання профільним спеціалістам і пізніше доповісти про виконання рекомендацій податкової служби.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок