Докторська дисертація про конструктора-бердянця Бориса Луцького отримала міжнародне визнання

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
20.05.2021 · 14:17 · переглядів - 3440

Науковець з Черкас Олександр Фірсов став лауреатом премії Міжнародного союзу історії та філософії науки і технології за видатну докторську дисертацію з історії науки і техніки. Наукова праця присвячена діяльності вихідця з Бердянська, конструктора Бориса Луцького


Докторська дисертація Олександра Фірсова «Історичний аналіз діяльності вченого-конструктора, вихідця з України Б. Г. Луцького в галузі моторобудування і його вплив на розвиток світової і української техніки» отримала міжнародне визнання, а вчений з Черкас офіційно буде оголошений лауреатом премії на Міжнародному конгресі в Празі, який відбудеться 31 липня 2021-го року. Виходець з України таку відзнаку отримає вперше в історії. 

Борис Луцький народився 3 січня 1865 року в Бердянську. Інженера-конструктора іменують «піонером автомобілізму». Винахід науковця – газовий мотор запатентувала німецька автомобільна фірма, нині відома під назвою МАН. Борис Луцький на початку ХХ століття побудував моторний човен. Був одним із засновників «Європейського автомобільного союзу». 

Наукову працю Олександра Фірсова куратор Національного Смітсоніанського аерокосмічного музею США доктор Вон Хардесті назвав «віхою в історії техніки», - розповів Олександр Фірсов виданню Прочерк.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок