Екс-депутатку Валентину Мамай судять за державну зраду

По матеріалам Локатор
30.11.2022 · 10:02 · переглядів - 5581

У Печерському районному суді Києва заочно розглядається обвинувачення відносно бердянки Валентини Мамай за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України – державна зрада в умовах воєнного стану. Цей злочин карається позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним ув’язненням, з конфіскацією майна.

Екс-депутатку Валентину Мамай судять за державну зраду

У жовтні цей же суд обрав для неї запобіжний захід у виді тримання під вартою. З липня обвинувачена знаходиться у розшуку.

З матеріалів провадження вбачається, що Валентина Мамай після повномасштабного російського вторгнення добровільно запропонувала ворогу свою допомогу в інформуванні стосовно адрес проживання осіб, що можуть чинити супротив окупаційній владі та брали участь в АТО. З кінця лютого поточного року по теперішній час вона добровільно пише та передає агентурні повідомлення співробітникам фсб рф, особисто зустрічається з ними у приміщенні будівлі міської ради та інших публічних місцях і повідомляє інформацію. Також Мамай показувала військовим збройних сил рф вигідні позиції для розташування техніки для здійснення обстрілів території України.

З початку окупації Валентина Мамай займалась на території Бердянського району вивезенням розстріляних цивільних осіб та публічно називала російських військових «непрошенными гостями». Але вже через два тижні почала з’являтися інформація про її співпрацю з ворогом, яка влітку знайшла своє підтвердження. Спочатку Валентина у пропагандистському відеосюжеті зізналась, що вважає Тверь містом-побратимом Бердянська та співпрацює з російськими чиновниками, а потім увійшла до складу «общественной палаты при главе оккупационной администрации» Бердянська.  

Згідно даних аналітичної системи YouControl, Валентина Мамай залишається підприємницею та головою громадської організації «Бердянська служба захисту тварин». Останні роки вони регулярно перемагала в тендерах та надавала громаді свої послуги зі стерилізації безпритульних тварин. Неодноразово була депутаткою міської ради, в тому числі і позаминулого скликання від нині забороненої партії «Опозиційний блок».

Наступне засідання колегії судів заплановане на 8 грудня.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок