«фсб у 2014 році виділило гроші і зброю на створення «Бердянської народної республіки», - екс-керівник ГУР Валерій Кондратюк

Бердянськ 24
19.07.2023 · 16:21 · переглядів - 1492

Багато хто і не пам’ятає, як на самому початку агресії рф наше місто буквально по лезу ножа пройшло повз гібридну тему, яку тоді нав’язали Криму і «ЛДНР». В контексті найбільших зрадників України цю інформацію в інтерв’ю «УП» оприлюднив один із попередників Кирила Буданова.

«фсб у 2014 році виділило гроші і зброю на створення «Бердянської народної республіки», - екс-керівник ГУР Валерій Кондратюк
Проросійський мітинг в Бердянську 13 квітня 2014 року

Про те, що стояло за проросійськими мітингами на Приморській площі та біля бердянської мерії у 2014-му році, розповів колишній керівник Головного управління розвідки та Служби зовнішньої розвідки Валерій Кондратюк.

«Олександр Якименко, який очолював СБУ у 2013/14 роках, став одним з авторів «БНР». Він вже втік до росії, яка намагалася поширити гібридні речі типу «ЛНР» і «ДНР». Його вдалося задокументувати завдяки нашому агенту, який ніби представляв кримінальне угрупування. Свої плани вони озвучили фсб. Росіяни профінансували операцію, виділивши 80000 доларів в якості першого траншу, а також надали зброю: 3000 автоматів, гранати, кулемети, гранатомети, які відправили кораблем до Бердянська. Нам тоді вдалося перехопити цю партію і зірвати операцію, - розповів Кондратюк.

Тоді, на щастя, Бердянську вдалося уникнути ганебної долі, у яку росіяни занурили окремі території Луганщини та Донеччини.

І це до того, як маргінали із числа бердянців просто «мирно» благали «услишать Юго-Восток, провести рєфєрєндум, воссоєдінітся с росієй». Так, це відбулося з нами у 2022-му, коли масштаби рашистської агресії стали незрівнянно більшими. Але занепад міста, масовий виїзд бердянців, терор населення окупантами могли статися на вісім років раніше.




Останні новини Бердянська
вчора, 9 травень, четвер 2024
8 травень, середа 2024
7 травень, вівторок 2024
6 травень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок