Футбол "під замком". Чому в Бердянську група чиновників проти розвитку даного виду спорту?

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
01.06.2021 · 13:40 · переглядів - 2828

За минулої влади в Бердянську було встановлено декілька міні-футбольних майданчиків зі штучним покриттям. Однак більшість часу вони не експлуатуються, а стоять під замком. На Дні депутата, частина обранців, представники влади та громадськості на підвищених тонах намагались вирішити, як мають використовуватись ці об'єкти.

Футбол "під замком". Чому в Бердянську група чиновників проти розвитку даного виду спорту?

В Україні — футбол один з найпопулярніших видів спорту. Парадоксальна ситуація склалась в Бердянську з розвитком футбольної інфраструктури — нові спортивні об'єкти стоять під замком.

В гімназі №3 “Сузіря” (Азмол) і в ЗОШ №20 (Колонія) за минулої влади було встановлено два міні-футбольних майданчики зі штучним покриттям. Однак, пограти в футбол дітлахи змоги не мають. В мікрорайоні Азмол більше немає придатних майданчиків для молодих футболістів — як правило діти з м'ячем збираються “на сітці” - на перехресті Ярослава Мудрого та вул. Хіміків. Аналогічна ситуація і в мікрорайоні Колонія — стадіон машинобудівного професійного ліцею передано військовим, стадіон “Азовець” належним чином не утримується, в 20-й школі, на місці футбольного поля встановили міні-футбольний майданчик зі штучним покриттям. Його обнесли парканом і закрили на замок. Таким чином, одразу в двох мікрорайонах міста встановлення сучасних футбольних майданчиків пішло не на користь розвитку даного виду спорту, а навпаки — до його занепаду.

Цікаво, що нові тренажери, які встановлюються в різних мікрорайонах міста, скейт-парки, майданчики для баскетболу перебувають у відкритому доступі для всіх охочих і лише футбол в Бердянську з незрозумілих причин потрапив під обмеження.

20-го травня міський голова Валерій Баранов своїм розпорядженням зобов'язав відділ освіти організувати вільний доступ жителів міста до спортивних майданчиків. Дане рішення на засіданні Дня депутата групою обранців було сприйнято в негативному руслі. Так, Жанна Безродня, Тетяна Фурманова, Олександр Свідло виступили проти відкриття футбольних майданчиків, мотивуючи це небезпекою їх руйнування антисоціальними верствами населення. Зокрема, заступник начальника відділу освіти Жанна Безродня наголосила, що міні-футбольне поле гімназії №3 використовується під час навчального процесу, а також для тренувань футболістів. Відкритий доступ до об'єкту футбольної інфраструктури призведе до його поступового знищення.

В результаті дискусії ухвалено рішення провести окрему нараду з даного приводу, де також визначити відповідальних за стан футбольних полів зі штучним покриттям та, в разі необхідності, передбачити кошти на відновлення покриття, якщо його буде пошкоджено.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок