Колаборанта з Бердянська заочно засудили на 9 років тюрми

Бердянськ 24
09.07.2023 · 12:25 · переглядів - 4115

Жовтневий районний суд міста Запоріжжя визнав винним чоловіка у колабораційній діяльності.

Колаборанта з Бердянська заочно засудили на 9 років тюрми

60-річний Анатолій Зімін у березні 2022 року погодився обійняти посаду начальника окупаційного відділу культури, спорту та молодіжної політики міста Бердянська.

На посаді Зімін організовує роботу установ культури та спорту міста і займається кадровими питаннями.

Із перехоплених телефонних розмов Зіміна вбачається, що він вирішував питання створення списків на отримання гуманітарної допомоги та її доставку, створення «Дворца спорта» на базі ДЮСШ та спорткомплексу, узгоджував з окупаційним мером кадрові питання, організовував дитячі свята та спортивні змагання, відкриття колеса огляду, домовлявся про забезпечення містян мобільним звʼязком російської федерацій та відключення українського оператора «Київстар».

У суді переглянули відео з телеграм-каналу «Бердянск. Актуально» з підписом «Во Дворце спорта Бердянска прошли соревнования по волейболу», де Зімін дає коментар російським журналістам представляючись «и.о. начальника по культуре и спорту, туризму». Також дослідили публікацію «Центр культуры и искусств «Нефтехимик» провел в сквере им. Пушкина вокальный конкурс для семей «Две звезды». Грамоты победителям вручил начальник отдела культуры, спорта и молодежной политики Зимин».

У суді дала показання подружня пара, яка мешкала по сусідству із Зіміним та працювала в клубі «Сокіл» — чоловік на посаді електрика, а жінка директоркою установи. Спочатку обвинувачений їм пропонував продовжити роботу в клубі вже під російським прапором. Наполягав, щоб сусідка особисто пройшла співбесіду у так званого мера Бердянська, а чоловікові пропонував проводити першотравневі свята. Відмову Зімін сприйняв досить негативно.

Вже у червні він почав вимагати передати йому всю документацію і майно клубу, щоб у подальшому ним користувались окупанти. Наприкінці червня подружжя вивезло з клубу апаратуру і Зімін в почав вимагати її повернути. Одного ранку Зімін і ще п’ятеро молодиків приїхали до працівників клубу і забрали апаратуру. Після цього два тижні подружжя переховувалося в Бердянську, а потім евакуювалося до Запоріжжя.

У суді також дала показання колишня директорка клубу «Маяк», яка також не погодилась праюцвати на росіян і на її посаду призначили іншу людину.

Слухання справи відбувалося за відсутності Зіміна, який досі проживає на окупованій території. У суді захисник говорив про недоведеність добровільної роботи Зіміна на загарбників і просив його виправдати.

Чоловіка засудили до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, заборонивши йому на 15 років обіймати посади, повʼязані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади.

У 2013 році Зімін безуспішно пробував  балотуватися в депутати у міську раду Бердянська від комуністичної партії. 




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 квітень, понеділок 2024
27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок