Криза водопостачання: в Бердянську пропонують на 50% перейти на воду з р. Берда

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
01.06.2021 · 16:27 · переглядів - 4293

Міський голова Валерій Баранов на засіданні Дня депутата запропонував ряд заходів для виведення підприємства з кризи. Один з них — скорочення обсягів закупівлі дніпровської води на 50% і постачати бердянцям міксовану воду: 50% бердівської та дніпровської води.


За словами міського голови за останні 4 роки з міського бюджету для покриття боргів “Бердянськводоканалу” виділено 97 мільйонів гривень. Крім того, впродовж 2020-2022 років підприємство має сплатити штраф 34 млн грн, встановленим НКРЕ за порушення порядку фінансування статей видатків підприємства, які були закладені в тарифі.

Перемовини з облводоканалом проходять вкрай тяжко. Валерій Баранов зазначив, що керівництво обласного водопостачальника пропонує забрати “Бердянськводоканал”. Мер Бердянська переконаний, що цього допустити не можна. У зв'язку з цим міський голова запропонував наступні антикризові заходи:

  • скорочення робочого тижня працівників інженерно-технічних служб підприємства до трьох днів;
  • скорочення обсягів закупівлі дніпровської води на 50%, а різницю покрити на 50% за рахунок річки Берда;
  • знизити тиск в міських мережах водопостачання в нічний час.

Зазначені заходи в цілому дозволять знизити видатки підприємства на 3,3 млн гривень. В результаті змішання бердівської і дніпровської води, кінцевий продукт для споживачів стане жорсткішим і становитиме 18-20 одиниць. Тариф для користувачів знизиться на 20%.

Депутати міської ради висловили обурення такими намірами, адже в лютому, при призначенні Дмитра Михалевича на посаду директора водоканалу громадськості обіцяли беззбиткову роботу підприємства.

Валерій Баранов заявив, що з даного приводу проведе громадські слухання. Для запровадження зазначених антикризових заходів рішення сесії не потрібне.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок