Тариф на проїзд в транспорті зросте на 2 гривні

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
02.09.2021 · 18:16 · переглядів - 7133

Регуляторну процедуру з приводу перегляду тарифу на громадські перевезення в Бердянську офіційно запущено

Тариф на проїзд в транспорті зросте на 2 гривні

Аргументація перевізників залишається незмінною – діючий тариф на проїзд в громадському транспорті нерентабельний. Вартість газу зросла. Бізнес збитковий. Врятувати ситуацію може лише перегляд вартості тарифу. Монополісти вирішили, що тепер проїзд в Бердянську має коштувати 8 гривень. Начальник транспортного відділу Ірина Удовиченко, начальник управління економіки Юлія Орлова, профільний заступник міського голови Юрій Муха в один голос заявили, що розрахунки зроблено коректно і підвищувати тариф необхідно.

Під час обговорення питання редакція поставила ряд уточнюючих запитань з даної теми і в цілому по пасажирським перевезенням. Наводимо найяскравіші акценти з відповідей чиновників:

новий тариф передбачає нульову рентабельність

Тобто, в розрахунках перевізників навіть не закладено прибуток від їх підприємницької діяльності. Лише один цей факт мав би викликати ряд запитань у представників влади. Жоден бізнес не буде працювати за відсутності прибутку. Судячи з логіки міської влади в Бердянську підприємці сфери громадських перевезень – волонтери!

За період карантину транспортний відділ не зафіксував жодного порушення карантинних обмежень в сфері громадського транспорту.

Будь-хто з мешканців, які користуються міським транспортом або ж спостерігають за автобусами з вікна автомобілів мали змогу переконатись, що в пікові години маршрутні таксі вщент переповнені. Однак це помічають всі, окрім чиновників виконкому.

Заступник міського голови Юрій Муха вважає, що в Бердянську існує доброчесна конкуренція на ринку пасажирських перевезень.

Такі заяви чиновника засвідчують, що «конкурс» 2015-го року навіть ніхто не переглядав. Оскільки тоді, на кожен з маршрутів міста надійшло лише по одній заяві від підприємців, що наводить на думку про попередню монопольну змову бердянських перевізників.

За 9 місяців роботи нової влади – команда Баранова навіть не шукала шляхів подолання монопольного становища групи перевізників в Бердянську.

Аналіз пасажиро потоку – на думку начальниці транспортного відділу Ірини Удовиченко, надто дорогий (близько 200 тисяч гривень) і проводити його в умовах карантину недоцільно.

Ініціативу перевізників щодо збільшення тарифу цілком і повністю підтримала влада, як і в попередні роки. Тобто, жорстка критика з боку Валерія Баранова сфери пасажирських перевезень, в період передвиборчої кампанії,виявилась порожньою балаканиною, не підкріпленою жодним дієвим вчинком для впорядкування послуг в громадському транспорті.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок