Молодший науковий співробітник БДПУ Сергій Ковачов отримав грант Президента України на реалізацію творчого проєкту «Наноарт»

По матеріалам пресс-службы исполкома
15.06.2021 · 11:37 · переглядів - 2380

Відповідно до Розпорядження Президента України, грант на реалізацію творчого проєкту «Наноарт» отримав молодший науковий співробітник Бердянського державного педагогічного університету, графічний дизайнер Сергій Ковачов.

Молодший науковий співробітник БДПУ Сергій Ковачов отримав грант Президента України на реалізацію творчого проєкту «Наноарт»

Проєкт молодого науковця має на меті створення артбуку «Наноарт. Наука – це мистецтво», у якому будуть представлені авторські роботи. Це науково-популярне видання наповнять контентом просвітницького характеру про нанотехнології, історію виникнення, застосування та синтезу наноматеріалів. Артбук дозволить популяризувати сучасне українське креативне мистецтво та продемонструвати нероздільність науки і мистецтва, які є складовими творчого процесу, доповнюють один одного та у своїй єдності відкривають нові грані пізнання всесвіту. 

Наноарт - це поєднання інноваційного дизайну та нанотехнологій. Він є симбіозом науки та мистецтва і має на меті створення інноваційного культурного продукту. Особливістю цього процесу є обов’язковий фізичний експеримент. За допомогою високотехнологічного обладнання необхідно отримати наноструктури, які досліджуються на  надпотужних мікроскопах. Мікроскопічні зображення за допомогою графічних редакторів розфарбовують. Такі картини мають не тільки наукову цінність, вони є естетично привабливими.

Готовий артбук представлять широкому загалу та поширять у соціальних мережах і ЗМІ, розповсюдять бібліотеками країни.

Довідково:

Проєкт «Наноарт. Наука – це мистецтво» є продуктом колаборації дизайнера Сергія Ковачова та нанотехнолога, доктора технічних наук, завідувачки кафедри фізики та методики навчання фізики Бердянського державного педагогічного університету Яни Сичікової. Вже 6 років вони створюють картини у стилі Наноарт, які представляють на виставках і конкурсах.   Результатом плідної співпраці та творчих пошуків стало відкриття у травні 2021 року в стінах БДПУ першої в Україні Галереї Наноарт, що стало можливим завдяки підтримці Європейського союзу за програми Дім Європи (грант на персональний проєкт Яни Сичікової). Однак цей напрям потребує масштабування та більш широкого представлення. 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок