МВС застерігає

По матеріалам пресс-службы полиции
08.05.2021 · 15:44 · переглядів - 3841

В період 8,9,10 травня під час пам’ятних заходів з нагоди 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні та поминальних днів поліцейські Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області в посиленому режимі будуть здійснювати охорону публічного порядку та безпеки на території міста Бердянськ та Бердянського району.

МВС застерігає

Керівництво Бердянського РВП ГУНП в Запорізькій області закликає громадян дотримуватися порядку та виконувати норми чинного законодавства, не провокувати конфлікти та з розумінням поставитися до посилених заходів безпеки. На порушення громадського порядку, в тому числі носіння забороненої символіки, поліцейські реагуватимуть згідно з чинним законодавством. До охорони публічної безпеки залучена більша частина особового складу відділу.

Нагадуємо, що згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» заборонено виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, у тому числі у вигляді сувенірної продукції.

За порушення норм закону передбачена кримінальна відповідальність за ст. 436-1 Кримінального кодексу України – від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Також заборонене публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення. Відповідно до ст. 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення такі дії тягнуть за собою накладення штрафу від 850 до 5100 гривень або адміністративний арешт на строк до 15 діб з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення.

Крім того, найближчі вихідні припадають на поминальні дні, коли громадяни традиційно відвідують місця захоронення своїх близьких. Поліцейські закликають, шановні водії та пішоходи, суворо дотримуйтесь правил дорожнього руху під час пересування автодорогами. Ні в якому разі не сідайте за кермо у стані сп’яніння. Пам’ятайте, що від вашої відповідальності залежить життя рідних та інших учасників дорожнього руху.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок