Нашестя комарів в Бердянську – через негоду. Депутати звинувачують владу

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
06.07.2021 · 13:42 · переглядів - 3615

Додаткові кошти на боротьбу з комарами з міського бюджету буде виділено. Фахівці наголошують, що виною проблеми з комарами – систематичні дощі. Більшість депутатів вважає, що винні в ситуації представники влади, які не проконтролювали роботу профдезінфекції


Директор Бердянської профдезінфекції Геннадій Проценко, на вимогу депутатського корпусу доповів, які заходи по боротьбі з комарами проводились в Бердянську. За його словами роботи в 2021-му році розпочато вчасно, травити комарів почали в квітні. Однак зливи часто нівелювали проведені заходи.

 - Залишковий термін дії хімікатів – 3-4 тижні після обробки території. При зливах і температурі повітря вище 30 градусів ефект знижується. Додаткові кошти з міського бюджету дозволять нам опрацювати зливостоки в центрі міста, - повідомив Геннадій Проценко.

За словами міського голови Валерія Баранова центр міста, а саме зливостоки, обрали для проведення хімічної обробки невипадково, оскільки, на думку фахівців, з якими радився міський очільник, саме в цих місцях найвища концентрація личинок.

З іншого боку, група депутатів вважає, що управління ЖКГ не проконтролювало роботу профдезінфекції. На думку обранців, якщо після злив ефект від хімікатів знижується, то необхідно проводити повторну обробку, а визначати пріоритети – завдання управління житлово-комунального господарства. Крім того, секретар міської ради Олександр Свідло висловив сумнів з приводу проведення роз’яснювальної роботи з керівниками ОСББ, щодо доцільності замовлення послуг по боротьбі з комарами на прилеглих територіях до багатоквартирних будинків.

Заступник міського голови Олена Божкова зазначила, що роботи по боротьбі зі шкідниками продовжуватимуться згідно зазначеного графіка. Додаткові 188 тисяч гривень з міського бюджету дозволять виконати запланований обсяг робіт до кінця літа.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок