Нове підвищення тарифу? В. Баранов натякнув на ймовірність перегляду вартості проїзду в міському транспорті

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
13.07.2021 · 13:48 · переглядів - 5253

Міський голова Валерій Баранов повідомив про намір провести на цьому тижні круглий стіл з перевізниками. За словами міського очільника бізнесмени заявляють, що вже три роки ціна не переглядалась.

Нове підвищення тарифу? В. Баранов натякнув на ймовірність перегляду вартості проїзду в міському транспорті

Заяви політиків про "застарілість" тарифів практично завжди означають, що нас готують до нового стрибку цін. Цього разу йдеться про тариф на громадські перевезення. Валерій Баранов повідомив, що перевізники натякають йому про застарілість тарифу і, навіть, пропонують визначати вартість від протяжності маршруту.
Також Валерій Баранов відверто зізнався, що не знаю, скільки коштує проїзд на Косу. На запитання, чому з пасажирів вимагають 10 гривень, хоча тариф затверджено 8 грн, мер відповісти не зміг.

З даного приводу відзначимо, що вартість в 10 гривень у виконкомі встановили шляхом укладення додаткових угод з перевізниками на сезонні маршрути. Однак, переглядати вартість проїзду без регуляторної процедури чиновники не мають права. З даного приводу міський голова мав би провести службове розслідування, а його результатами поділитись з правоохоронними органами. Але це можливо лише в тому випадку, якщо очільник міста дбає про інтереси людей, а не намагається максимально дистанціюватись від гострої соціальної проблеми, оскільки принципова позиція влади може призвести до серйозного конфлікту з депутатським корпусом.

Як продемонстрували 7 місяців перебування на посаді міського голови, Валерій Баранов не здатен протистояти депутатській більшості представників "корпорації".
Ймовірність перегляду тарифу на проїзд в міському транспорті стане важливим екзаменом персонально Валерія Баранова, оскільки попередник нинішнього очільника попри серйозні заяви, проблему з громадськими перевезеннями не просто не вирішив, а навіть не намагався знизити багаторічну монополію групи бізнесменів. Настала черга проявити себе Валерію Баранову.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок