Окупанти будують захисні лінії під Токмаком і Бердянськом: супутникові знімки

По матеріалам СтопКор
16.12.2022 · 14:36 · переглядів - 5412

Російські загарбники побоюються наступу ЗСУ на Запоріжжі та активізували інженерно-фортифікаційні роботи на околицях окупованих міст регіону

Окупанти будують захисні лінії під Токмаком і Бердянськом: супутникові знімки

Ворог продовжує інтенсино окопуватись у тимчасово окупованих районах Запорізької області. Нові фортифікаційні споруди зафіксовано під Бердянськом і Токмаком – мережу оборонних ліній росіян можна роздивитись на супутникових зображеннях.

Нові оборонні позиції окупантів на Запоріжжі показав аналітик відділу досліджень зовнішньої та оборонної політики Американського інституту підприємництва (AEI) Бреді Афрік, який займається вивченням супутникових знімків.

"Російські війська продовжують зводити укріплення навколо окупованого українського міста Токмак. Супутникові знімки показують, як просунулось їхнє будівництво за останній місяць", – коментує дослідник.

Токмак Запорізької області з березня 2022 року окупований російськими військами. Ці фортифікаційні споруди були зведені загарбниками в рамках масштабного будівництва, яке ведеться вздовж лінії фронту.

Приклад типової російської лінії оборони під селищем Пришиб на Запоріжжі. Джерело: New York Times

Серед захисних споруд — кілометрові ряди бетонних пірамід, відомих як "зуби дракона", і глибокі рови, які називаються танковими пастками. Обидва типи фортифікацій призначені для уповільнення українських транспортних засобів і заманювання їх до заданих позицій, де російські війська можуть задіяти свою артилерією.

Минулого тижня російські війська також збудували укріплення навколо окупованого порту Бердянськ Запорізької області. Ці позиції знаходяться приблизно за 80 кілометрів від актуальної лінії фронту. Координати ворожих позицій: 46.8131, 36.6454.

За даними оперативного зведення Генштабу ЗСУ, на Запорізькому напрямку ворог продовжує обстрілювати прифронтові населені пункти. Своєю чергою,14 грудня, в районі населеного пункту Токмак Запорізької області, Сили оборони знищили до 10 одиниць військової техніки різного типу. Близько 180 військовослужбовців противника отримали поранення. Крім того, відзначається активна робота російських мобільних крематоріїв у у місті Токмак.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок