Окупанти планують «відкрити» у Бердянську педагогічний інститут

По матеріалам ЛокаторМедиа
24.12.2022 · 17:04 · переглядів - 3111

Міністерство освіти росії спільно з псевдо-міністерством "освіти і науки Запорізької області" заявили про наміри відкрити на окупованій території педагогічних інститутів, в тому числі і в Бердянську

Окупанти планують «відкрити» у Бердянську педагогічний інститут

У їхніх планах запустити роботу цієї незаконної установи до 1 вересня наступного року. За словами міністра освіти росії Сергєя Кравцова у Бердянську до цього часу пройдуть перепідготовку діючі вчителі історії та російської мови (при цьому про українську мову не йдеться).

Нагадаємо, що у нашому місті педагогічний виш з’явився ще у серпні 1872 року. У 2002 році Бердянський педагогічний інститут ім. П. Д. Осипенко було реорганізовано у Державний педагогічний університет. У травні поточного року через тимчасову окупацію Бердянська заклад перемістив свою роботу до Запоріжжя. При цьому більша частина викладацького складу БДПУ залишилася вірною колективу та Україні, проте знайшлися і зрадники.

З червня окупанти називали БДПУ інститутом та «бердянской площадкой» «мелитопольского государственного университета им. Макаренко», в який вони перейменували тамтешні державні Педагогічний і Таврійський агротехнологічний університети та Інститут муніципального і державного управління «КПУ».

Таким чином, «відкриваючи» те, що вже давно працювало до них і без них, рашисти створюють на захоплених українських територіях ілюзію «покращень та розвитку», яку використовують у своїй пропаганді.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок