Отримати Блакитний прапор — влада закликає орендарів пляжів підвищити сервіс

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
12.05.2021 · 13:15 · переглядів - 2249

В рамках підготовки до курортного сезону та його належного проведення в мерії розпочала роботу робоча комісія з перевірки забезпечення утримання та благоустрою пляжів. Заступник міського голови Олена Божкова закликала підприємців підвищити рівень якості послуг на пляжах, щоб в результаті отримати почесну відзнаку Блакитний прапор.

Отримати Блакитний прапор — влада закликає орендарів пляжів підвищити сервіс

Територію міста розподілили між трьома робочими групами, які перевірятимуть готовність пляжів до курортного сезону та якість надаваних послуг влітку. Одне з головних проблемних питань пляжного відпочинку — стягнення плати за тінь. Міська влада закликала орендарів не порушувати законодавство, але, враховуючи збитки підприємців для благоустрою пляжної території, заступник міського голови Олена Божкова запропонувала хоча б половину тіньових навісів надавати на безоплатній основі.

З приводу сервісу на міських пляжах, заступник мера закликала бердянських підприємців орієнтуватись на кращих представників даного виду бізнесу, які відзначені Блакитним прапором. В мерії розраховують, що якість надаваних послуг на бердянських пляжах відповідатиме найвищим світовим стандартам і хоча б один пляж отримає відзнаку Блакитний прапор.

Критерії програми Блакитний прапор

Згідно з вимогами Програми, пляж повинен задовольняти стандартам 32-х критеріїв, що стосуються екологічної освіти та інформації, якості води, екологічного менеджменту, безпеки і послуг.

Критерії екологічної освіти та інформації включають в себе необхідність звертати увагу громадськості на чистоту (забрудненість) пляжу, інформувати населення про особливо чутливі області прибережної зони з метою їх охорони, включаючи інформацію про об'єкти флори і фауни; про правила поведінки на пляжі; про програму «!Блакитний прапор», а також — про правила отримання пляжем Блактного прапору. Це — одна з найбільш складних груп критеріїв, тому що вона включає в себе безпосередню освітню роботу не тільки по підвищенню рівня екологічної свідомості, а й щодо підвищення загального культурного рівня широких верств населення.

Критерії якості води вимагають відповідності якості води в зонах рекреації міжнародним і національним вимогам і стандартам.

Критерії екологічного менеджменту передбачають наявність плану землекористування і стратегичного плану розвитку прибережної зони, а також передбачає введення роздільного збору сміття, щоденне очищення пляжів під час сезону, відсутність на території пляжу транспорту та інше.

Критерії безпеки і послуг включають обладнання пляжів рятувальними вишками, інвентарем, наявність сертифікованих рятувальників і медпункту, доступність питної води і телефону, а також наявність спеціальних пристосувань для осіб з фізичними вадами та інше.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок