Понаднормові втрати води “Бердянськводоканал” ліквідує після встановлення приборів обліку у всіх будинках

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
11.05.2021 · 19:30 · переглядів - 4561

Понаднормові втрати КП “Бердянськводоканал” сьогодні становлять 15,8%. Зменшити і повністю ліквідувати такі втрати підприємство зможе після обладнання загальнобудинкових приборів обліку води.


Відповідну інформацію озвучив керівник водоканалу Дмитро Михалевич на засіданні виконавчого комітету під час затвердження бізнес-плану підприємства. Реалізувати цей намір за кошти підприємства — практично нереально. Тому цей захід має бути профінансовианий з міського бюджету. Якщо загальнобудинкові прибори обліку води будуть встановлені у всіх домоволодіннях, на думку директора “Бердянськводоканалу”, понадномових втрат води більше не буде.

Крім того, підприємство потребує оновлення матеріально-технічної бази та заміну мереж водопостачання та водовідведення. Реалізація цих засобів, на думку міського голови Валерія Баранова, можлива за рахунок державного бюджету та коштів Європейського інвестиційного банку.

У взаємовідносинах з облводоканалом, бердянський водоканал два місяці поспіль на 100% розраховується за покупну воду. В той же час, за словами Дмитра Михалевича, у бердянських комунальників є претензії до якості води, яка надходить в місто останнім часом.

Загальнорічний дохід підприємства в 2021-му році очікується на рівні 188 мільйонів гривень.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок