Про хабар Антошкіної ніхто не забув. НАБУ розшукує ректорку Бердянського вузу

По матеріалам 061
05.02.2023 · 16:12 · переглядів - 9301

НАБУ оголосило у розшук ректорку Бердянського університету менеджменту та бізнесу Лідію Антошкіну, яку обвинувачують у наданні хабара

Про хабар Антошкіної ніхто не забув. НАБУ розшукує ректорку Бердянського вузу

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

Відомо, що справу по ректорці розглядали у Вищому антикорупційному суді, проте в 2022 році розгляд справи був призупинений через те, що обвинувачувана перестала виходити на зв’язок з судом. Її адвокат у апеляції зазначав про те, що його підзахисна досі знаходиться в окупованому Бердянську і просто не має змоги виїхати.

Суд зазначив про те, що не було представлено доказів того, що до жовтня 2022 року у Антошкіної не було можливості поінформувати суд щодо свого місця перебування, тим паче, якщо вона має можливість спілкуватися з адвокатом.

Саме тому суд погодив оголосити обвинувачену у розшук і зупинив кримінальне провадження щодо її звинувачення до її розшуку.

Нагадаємо, у лютому 2016 року в Бердянському університеті здійснювалася акредитаційна експертиза спеціальності «Туризмознавство (за видами)», під час якої експертна комісія виявила низку недоліків, які унеможливлювали проведення акредитації відповідної спеціальності у виші. У результаті в березні Лідія Іванівна намагалася дати 10 тисяч доларів хабара (з обіцянкою збільшити суму) заступнику Міносвіти Андрію Гевку за сприяння в акредитації цієї спеціальності. Про це Гевко повідомив у НАБУ. Під час затримання правоохоронці виявили у сумці Антошкіної, крім 10 тисяч доларів, ще 632 долари та 187,9 тисяч гривень.

До повномасштабної війни Лідія Антошкіна навіть була обрана депутатом Бердянської районної ради та входила до бюджетної комісії.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок