Про правові гарантії осіб з інвалідністю

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
02.12.2021 · 16:24 · переглядів - 2810

В усьому світі приділяється велика увага тому, аби люди з інвалідністю не зазнавали дискримінації. Україна також взяла на себе зобов’язання забезпечувати й заохочувати повну реалізацію прав й основоположних свобод всіма особами з інвалідністю без будь-якої дискримінації.

Про правові гарантії осіб з інвалідністю

За офіційними даними в Україні більше 2 млн. 600 тисяч осіб з інвалідністю, тобто більше 6% населення країни.

Проведення щороку 3 грудня Міжнародного дня людей з інвалідністю  спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя. Це день підведення підсумків зробленого, аналіз фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.

Задля підвищення ефективності надання соціальних послуг, спрямованих на сприяння трудової реабілітації людей з інвалідністю, напередодні відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю в Україні в Бердянському  міськрайонному центрі зайнятості проходить загальнообласна акція «Декада зайнятості для людей з інвалідністю».

У рамках цієї акції фахівці відділу активної підтримки безробітних організували онлайн-зустріч з цією категорією безробітних громадян, до якої запросили головного юриста відділу правопросвітництва та надання правової допомоги Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторію Донцову.

У своєму виступі вона зробила акцент на тому, що відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» особи з інвалідністю володіють усією повнотою соціально–економічних, політичних, особистих прав і свобод, закріплених Конституцією України.

Під час заходу присутні отримали інформацію стосовно діючих Всеукраїнських організацій, які представляють інтереси різних категорій осіб з інвалідністю, здійснюють контроль за отриманням їхніх прав. Багато уваги було приділено соціальному захисту осіб з інвалідністю.

Усі присутні на заході особи мають статус безробітного, тобто мають бажання працевлаштуватися відповідно до висновку МСЕК та  індивідуальної програми реабілітації. Тому окрему увагу на семінарі було приділено питанню прав та гарантій при працевлаштуванні осіб з інвалідністю. Вікторія підкреслила, що не існує якихось особливих прав для осіб з обмеженими можливостями. Права людини в кожного однакові.

Увага держави та милосердя, толерантність кожного з нас допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями, створити майбутнє, де б люди не були виключені з соціуму з-за проблем зі здоров`ям.

Бажаємо всім людям з особливими потребами витримки, оптимізму, здоров`я, можливості втілити в реальність Ваші плани та задуми, а також дякуємо всім учасникам заходу за активну продуктивну роботу!

 

Ольга Корнієнко,
провідний фахівець з профорієнтації




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок