Регуляторна комісія затвердила акт з приводу підвищення тарифу до 8 гривень у міському транспорті

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
11.10.2021 · 14:10 · переглядів - 5190

Прогнозовано і цілком очікувано регуляторна комісія виконкому затвердила акт з приводу підвищення вартості проїзду до 8 гривень. Дані перевірки виконкому зійшлись з розрахунками перевізників.

Регуляторна комісія затвердила акт з приводу підвищення тарифу до 8 гривень у міському транспорті

На засідання виконавчого комітету, яке відбудеться завтра, регуляторна комісія рекомендує затвердити тариф в розмірі 8 гривень. В якості аргументів, окрім підтверджених мерією розрахунків перевізників, виконком заявляє, що вибіркова перевірка громадська транспорту цифри перевізників підтвердила. Аргументи громадськості про розбіжність результатів і категоричну відмову контролерів виконавчого комітету працювати спільно з волонтерами заступник міського голови Юрій Муха прокоментував побіжно, зазначивши, що йому доповіли про небажання саме з боку активістів звіряти дані.

Зауваження, що в дні перевірок перевізники запускали додаткові рейси автобусів, які курсували перед маршруткою з перевіряючим і вивозили пасажирів, бізнесмени відкинули. При цьому перевізник Сергій Зюзін, який працює на маршруті 4/1 заявив, що автобуси курсують з 2-3-х хвилинним інтервалом щодня.

Самі ж перевізники в черговий раз заявили, що несуть збитки, а представник депутатського корпусу Віктор Цуканов натякнув, що бізнесмени навіть після затвердження нового тарифу матимуть підстави для нового звернення про збільшення вартості до 10 гривень. Також бізнесмени заявили відкрито, що жодного оновлення транспортних засобів, після перегляду тарифу не буде.

Зауваження від громадськості, озвучені під час круглого столу, начальник транспортного відділу Ірина Удовиченко зачитала. Однак в пропозиціях виконкому до їх реалізації пролунало лише декілька – це встановлення GPS трекерів, замість електронних засобів обліку пасажирів. А повернення пільг на проїзд в громадському транспорті в повному обсязі розглянуть на засіданні виконавчого комітету, з уточненням, що це питання залежатиме від рівня епідеміологічної небезпеки. Враховуючи стрімкий ріст захворюваності на COVID-19 в Запорізькій області можна спрогнозувати, що дане рішення знову відкладуть. А після зниження протестних настроїв серед містян, знову відтермінується на невизначений термін.

Остаточне ж рішення, щодо вартості проїзду в громадському транспорті має бути ухвалено на засіданні виконавчого комітету.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок