Рейтинг прозорості міських рад: Бердянськ 49-й зі 100 міст України

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
31.03.2021 · 20:49 · переглядів - 2795

За результатами дослідження Трансперенсі Інтернешнл Україна в 2020-му році за рівнем прозорості Бердянськ посів 49 місце.

Рейтинг прозорості міських рад: Бердянськ 49-й зі 100 міст України

За результатами минулого року аналітики також проаналізували підзвітність міських рад – в цьому рейтингу наше місто посіло 43-тю позицію з 50 досліджуваних міст.

Під прозорістю розуміється стан, за якого громадянам забезпечується право й здатність мати доступ до інформації, а органи влади займають проактивну позицію в цьому процесі. Проведення  щорічного вимірювання дозволяє з’ясувати, чи дотримуються міські ради нормативних вимог у сфері  муніципальної прозорості, оцінити рівень імплементації найкращих практик прозорості та сформулювати рекомендації для поліпшення ситуації. 

Підзвітність — це явище, тісно пов’язане з прозорістю, проте не тотожне їй. Під підзвітністю розуміється стан відносин між ОМС та громадянами, за якого громадяни мають реальну можливість бути  залученими та впливати на процеси вироблення політик, контролювати й перевіряти діяльність ОМС,  а ті зобов'язані публічно звітувати про свою діяльність. 

Аналітики програми перевіряють прозорість у 14 ключових сферах діяльності органів місцевого самоврядування за 86 індикаторами методології. Методологія оцінки прозорості створена у партнерстві з Інститутом Політичної Освіти. Рейтингування здійснюється щороку на основі даних органів місцевої ради.

Першу п’ятірку рейтингу за підсумками минулого року сформували Маріуполь, Львів, Дрогобич, Вінниця, Тернопіль. Серед міст Запорізької області Бердянськ поступився Запоріжжю, Мелітополю (35 і 36 місця відповідно) та Енергодару (46 місце).

З можливих 101-го балу Бердянськ в рейтингу прозорості набрав 46,6. Найвищу оцінку – 9,4 з 13 можливих отримав напрямок інвестицій та економічний розвиток.

В рейтингу підзвітності з можливих 200 балів Бердянськ набрав всього 8.

Ознайомитись з результатами звіту, а також залишити свій відгук по роботі міської ради та виконавчого комітету можна за посиланням




Останні новини Бердянська
вчора, 1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024
29 квітень, понеділок 2024
27 квітень, субота 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок