Руйнування доріг вантажівками: до кінця року в Запорізькій області встановлять 5 автоматичних вагових комплексів

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
28.07.2021 · 15:29 · переглядів - 5753

За повідомленням заступника начальника Служби автомобільних доріг в Запорізькій області Михайла Прохорова до кінця року в Запорізькій області буде встановлено 5 автоматичних вагових комплекси


В Бердянській районні державній адміністрації відбулась нарада з трейдерами, портовими операторами, представниками поліції, Служби автомобільних доріг, Укртрансбезпеки, громад району. За інформацією старшого державного інспектору відділу надання адміністративних послуг управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області Олега Руєва на даний момент в області функціонує лише один пересувний ваговий комплекс. Працює він на в’їзді до Бердянська по Мелітопольському шосе.

Заступник начальника Служби автомобільних доріг в Запорізькій області Михайло Прохоров повідомив, що вже до кінця року на території регіону буде встановлено 5 автоматичних комплексів. Це дозволить дистанційно контролювати дотримання вагових норм перевізниками. В разі порушень штрафи будуть виписуватись не на водія, а на керівництво фірми, на яку зареєстровано транспортний засіб.

До цього моменту місто та район конче потребують контролю вагових норм пересувними комплексами. Заступник начальника управління - начальник відділу організації діяльності груп реагування Управління превентивної діяльності ГУНП В Запорізькій області Роман Крупеницький повідомив, що керівництво Бердянська минулого року обіцяло за кошти громади придбати ваговий комплекс для встановлення на одному з в’їздів в місто. Наявність двох комплексів дозволило б значно звузити можливість потрапляння в місто перевантажених зерновозів. Однак питання до сьогоднішнього дня залишається не вирішеним.

Зі свого боку представники Головного управління Нацполіції в Запорізькій області зазначили, що з вересня змінюються норми законодавства і правоохоронці матимуть право зупиняти на будь-якій ділянці траси вантажівки з підозрою на перевантаження і доставляти її до найближчого вагового комплексу для зважування. До вересня поліція жорстко контролюватиме рух вантажівок дорогами місцевого та державного значень.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок