СБУ оголосила підозру зраднику, який погодився стати одним з керівників окупаційної структури «мвд рф» у Бердянську

По матеріалам СБУ
27.07.2022 · 17:39 · переглядів - 3871

СБ України оголосила про підозру зраднику, який добровільно погодився стати виконуючим обов’язки першого заступника начальника «мвд м. Бердянськ». Розраховував стати «заслуженим» військовим пенсіонером країни-агресора, але отримуватиме «пенсію» за гратами.

СБУ оголосила підозру зраднику, який погодився стати одним з керівників окупаційної структури «мвд рф» у Бердянську

Слідчі спецслужби встановили, що мешканець Макіївки ще у 2014 році зрадив присязі народу України, перейшовши на бік окупантів. 

Псевдопідполковник до свого призначення працював в одній з виправних колоній тимчасово окупованої Донеччини. За «віддану працю» був призначений на посаду молодшого радника юстиції «генеральної прокуратури ДНР», звідки «з почестями» відправлений на пенсію. 

Відчувши кадровий голод у тимчасово окупованому Бердянську, окупаційна влада згадала свого «героя» та призначила на посаду. 

За завданнями окупантів новоспечений очільник виконує завдання з придушення опору та залякування мешканців Бердянська шляхом масових репресій, переслідувань і незаконних затримань. 

Використовуючи досвід попередньої праці в «аZVабажденной республике» його підлеглими застосовується до потерпілих психологічний тиск, насильство та погрози вбивства. Також за наказом колаборанта здійснюється робота з вербування «однодумців». 

Аби виправдати «високу довіру», він особисто відкрив центр видачі паспортів рф, де з пафосом розповідав місцевим журналістам про «прелести» бути громадянином росії. 

Але завдяки СБУ ще раз до пенсії він не дослужиться. 

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборанта за ч. 7 ст. 111-1 КК України  (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України. 

За вказаний злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років. 

Викриття зрадника здійснювалось за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок