СБУ підозрює керівництво «Бердянського м’ясокомбінату» у колабораціонізмі

По матеріалам Локатор-Медіа
06.06.2023 · 12:20 · переглядів - 9472

1 червня Головне управління СБУ у місті Києві та Київській області заочно повідомило про підозру бердянцям Генадію Бабаяну (на фото праворуч) та Єгору Толоку (на фото ліворуч), які за попередньою змовою впроваджують господарську діяльність у взаємодії з окупаційною владою.

СБУ підозрює керівництво «Бердянського м’ясокомбінату» у колабораціонізмі

Бабаян є керівником ТОВ «Бердянський м’ясокомбінат», Толок – ТОВ «Бердянських ковбас». Обидва товариства входять до холдингу «SMK Group», який належить харків’янину Денису Парамонову.

Щоб не втратити контроль над обидвами ТОВ-ками після окупації Бердянська, Парамонов у червні 2022 року надав довіренність Володимиру Масалову, який здійснив їх перереєстрацію на естонську компанію «DJP Invest OU». Керівником цієї талліннської фірми формально було призначено Генадія Бабаяна, але її акціонерним капіталом одноособово володіє Парамонов.

Пізніше Генадій Бабаян зареєстрував за російським законодавством так звані ООО «Бердянский мясокомбинат» и ООО «Бердянские колбасы», легалізувавши їх на окупованій території. Перше він очолив сам, друге – Єгор Толок.

Ці підприємства забезпечують своєю продукцією російські війська та сплачують податки до окупаційної адміністрації, чим підтримують військову агресію проти України.

За провадження господарської діяльності у взаємодії з органами влади, створеними на тимчасово окупованій території (частина 4 статті 111-1 Кримінального кодексу України) Бабаяну та Толоку загрожують штраф до 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (13 420 000 гривень) або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

У Бердянську Генадій Бабаян також відомий як власник кількох готелів, засновник борцовського клубу «Лев» та голова місцевої федерації боротьби.

У березні поточного року в мережі з’явилось відео, на якому Генадій Бабаян обідає за одним столом з групою чоловіків, серед яких нібито є представники російського ФСБ та депутат Запорізької обласної ради від партії «Опозиційний блок» Сергій Путря.

Інформації щодо підозр Денису Парамонову та Володимиру Масалову у відкритих джерелах наразі немає.

документ

документ




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок