Щодо вибухів, які вночі 19 жовтня чуло Запоріжжя

Бердянськ 24
19.10.2022 · 09:54 · переглядів - 1222

Вночі ворог атакував об’єкт критичної інфраструктури в одному з селищ Запорізького району

Щодо вибухів, які вночі 19 жовтня чуло Запоріжжя

Окупант застосував ракети С300.

На об’єкті виникла пожежа, що була оперативно ліквідована рятувальниками. Постраждалих немає, - голова ЗОВА

Упродовж доби збройні злочинці вели вогонь з артилерії, РСЗВ, БПЛА, ракетних комплексів С-300. Минулої ночі рашисти нанесли три авіаційні удари по обласному центру з безпілотних дронів - камікадзе «Shahed 136». Внаслідок атаки виникла пожежа на об’єкті інфраструктури.

В одному з районів Запоріжжя ракета влучила у складські приміщення для зберігання овочів. На щастя, постраждалих немає.

Крім обласного центру, під вогневою атакою російський військ перебували місто Гуляйполе, населені пункти Пологівського, Оріхівського та Василівського районів. Поліцейські зареєстрували близько трьох десятків повідомлень про руйнування житлової інфраструктури. Під вогнем окупантів опинилися приватні будинки, заклади освіти, магазини, транспортні засоби та інші об’єкти. Об’єктами «визволення» для окупаційних військ стали школа в селі Новояковлівка та приватна молочна ферма в селі Юрківка Запорізького району. Приміщення були частково зруйновані, а тварини, які перебували на території підприємства, загинули. На цей час встановлено інформацію щодо 13 потерпілих громадян. Їм надана допомога в медичних закладах міста.

За всіма фактами збройних злочинів країни-агресора співробітники поліції та УСБУ в Запорізькій області відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

Запорізька поліція закликає всіх громадян бути уважними та пильними! Якщо ви почули у небі гуркіт, схожий на звук мотора мопеда чи бензопили, негайно прямуйте до укриттів та дотримуйтеся заходів особистої безпеки.

Рекомендуємо громадянам евакуюватися до більш безпечних місць і регіонів. Так, за минулу добу евакуйовано залізничним транспортом з міста Запоріжжя до міст Львів, Чоп та Ковель 1308 осіб, з них – 288 дітей. Бережіть себе та свої родини!




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок