Щоо?! Волонтери ЗАЩО_8 заявили про відсутність підстав для підняття вартості проїзду

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
10.10.2021 · 15:11 · переглядів - 5017

Громадський рух #ЗАЩО_8 оприлюднив результати моніторингу пасажиропотоку в Бердянську, проведеного силами волонтерів. В узагальнених цифрах простежується збереження прибутковості підприємців навіть при 6 гривнях


Так, за розрахунками активістів, навіть при новій вартості палива 34 грн рентабельність бізнесу складає до 25%. Розрахунки проведено на прикладі аналізу маршруту 17. В цифрах, з урахуванням заробітної плати водіїв, вартості газу та інших витрат підприємця чистий прибуток складає орієнтовно  1 млн 473 тис 480 гривень.

Показовими є розрахунки рівню рентабельності даного виду бізнесу на осінь 2020-го. Тоді вартість газу була 13,2 грн, що сприяло отриманню надприбутків підприємцями. Рентабельність, за даними розслідування, складала 60%. В рік прибуток обраховувася в понад 3,5 млн гривень!

За умови підвищення тарифу до 8 гривень рентабельність може зрости до 45% з річним чистим прибутком 3,4 млн гривень або понад 280 тисяч щомісячно! Показово, що в мерії запевняли про нульову рентабельність при новій вартості проїзду!

Виходячи з розрахунків, волонтери піддають сумніву доцільність встановлення нової вартості проїзду вже у вівторок і запрошують містян на засідання виконавчого комітету.

Нагадаємо, в понеділок, 11-го жовтня відбудеться засідання регуляторної комісії, яка має визначитись чи виносити даний проект рішення на виконком. Саме завтра регуляторна комісія має розглянути всі пропозиції, які надійшли в рамках процедури. Свої зауваження ми також направили. На засіданні круглого столу, ініційованого міським головою Валерієм Барановим, пролунало десятки ініціатив громадян. Цікаво чи врахує їх виконком?




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок