Шлях Бердянськ-неокупована Україна за 10000 грн. На кордоні Бєлгородщини та Сумщини відновив роботу пункт перетину

Бердянськ 24
07.08.2023 · 10:11 · переглядів - 10829

Мінреінтеграції поділилося корисною інформацією для громадян про відновлення роботи пункту перетину. На кордоні Сумської та Бєлгородської областей українці зможуть повернутися на контрольовану територію України. В залежності від перевізника конкретно для бердянців такий шлях оцінюється приблизно в 10000 гривень.

Шлях Бердянськ-неокупована Україна за 10000 грн. На кордоні Бєлгородщини та Сумщини відновив роботу пункт перетину

Що варто знати українцям з ТОТ

Громадяни України можуть евакуюватися з тимчасово окупованих територій та повернутися на контрольовану територію своєї батьківщини через гуманітарний коридор. Пункт пропуску "Колотилівка" (росія) — "Покровка" (Україна) повторно відкрився 5 серпня.

На українському кордоні діє волонтерський гуманітарний центр, де всі українці можуть отримати безкоштовну психологічну, юридичну та гуманітарну допомогу, а також переночувати й дістатися до Сум або інших міст України.

В Мінреінтеграції також звернулися до тих українців, які хочуть евакуюватися з Сумської області. Вони можуть скористатися поїздом Суми – Київ, що курсує щодня. Потяг відправляється з обласного центру Сумщини о 6:47 і прибуває до столиці об 11:41. У відомстві заявили, що по прибуттю Укрпошта виплачує кожному громадянину 3000 гривень для дітей та осіб з інвалідністю та 2000 гривень для всіх інших осіб. А Київська ОВА буде розміщувати в модульному містечку Вишгородського району всіх охочих.

психолог

 

Пропозиції для бердянців

З того, що ми бачили в чатах перевізників безпосередньо сьогодні.

Пассажирские перевозки через Колотиловку. Стоимость до Киева 10 тыс грн

  • вторник 15 августа
  • вторник 22 августа
  • вторник 29 августа

Выезд из Бердянска, Мелитополя, Мариуполя, Ростова, Белгорода в Киев, Харьков, Днепр, Запорожье, Полтаву, Сумы и другие города по договорённости (пеший переход таможни).

  1. Комфортабельные бусы, опытные водители
  2. В пути 1,5-2 суток
  3. Без загранпаспорта
  4. Без предоплаты
  5. Приезд в Киеве ЖД вокзал, Запорожье автовокзал
  6. Посылки не передаём

евакуація покровка

 

Що сказали в ДПСУ

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в інтерв'ю "Українській правді" зробив важливе пояснення щодо заяви Мінреінтеграції.

Він наголосив, що всі пункти пропуску на кордоні з росією залишаються закритими. Водночас наші прикордонники забезпечують повернення українців на батьківщину від початку повномасштабного вторгнення країни-агресорки.

У пункті пропуску "Покровка" на Сумщині українські прикордонники фіксували, що суміжна сторона пропускає українців в нашому напрямку. Вони могли прослідувати через державну межу пішки чи на транспорті.

У липні ДПСУ зафіксувала, що російські загарбники обмежили для громадян України можливість слідувати транспортними засобами. А наприкінці липня держава-терорист закрила можливість перетину кордону в цьому напрямку.

За словами Демченка, кілька днів тому, у серпні, ДПСУ знову почала фіксувати, що росія пропускає людей в напрямку України. Наші прикордонники відповідно продовжують забезпечувати повернення громадян в Україну.




Останні новини Бердянська
вчора, 17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок