Сина кримінального авторитета "Лівера" заочно засудили до 7 років за передачу координат позицій ЗСУ з окупованого Бердянська

Бердянськ 24
07.05.2024 · 10:01 · переглядів - 1988

Роман Парубець після початку широкомасштабного вторгнення приїхав з "ДНР" до Бердянська, вмовляв людей не виїжджати з окупації, розселяв по базах відпочинку і здавав ФСБ-шникам позиції Сил Оборони

Сина кримінального авторитета "Лівера" заочно засудили до 7 років за передачу координат позицій ЗСУ з окупованого Бердянська
Роман Парубець нині знаходиться на окупованій території. Покарання автоматично вступить в силу після затримання зрадника. Фото: СБУ

Жовтневий районний суд Запоріжжя виніс вирок уродженцю Донецької області, який наприкінці березня 2022 року, перебуваючи в окупованому Бердянську передав іншому громадянину України координати розміщення сил та бойової техніки ЗСУ в Донецькій області за можливості їх ідентифікувати. В підсумку - 7 років позбавлення волі від української Феміди.

Повідомлення про вирок значиться на офіційній сторінці Жовтневого суду в мережі Фейсбук.

Додамо,  що раніше Служба безпеки України" публікувала детальний виклад "колабораційного бекграунду" Романа Володимировича.

Вітчизняні контррозвідники вважають Романа Парубця резидентом ФСБ РФ на території Запорізької області, що за останні півтора роки створив агентурну мережу з близько десятка інформаторів (які "зливали" інформацію про ЗСУ ворогу).

"У поле зору російської спецслужби він потрапив, ще у 2014 році, оскільки входив до близького оточення ватажків терористичної організації "ДНР". Після 24 лютого 2022 року він, за завданням своїх кураторів, переїхав до Бердянська для виконання поставлених росіянами завдань", - зазначається в матеріалі.

Також медіа "Антікор" повідомляє, що в інтерпретації слідства, резидент ФСБ РФ на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Донецької областей ще й "представляє інтереси" свого батька - 62-річного ватажка ОЗУ "Октябрьские", відомого кримінального авторитета Володимира Парубця на прізвисько "Лівер".

Парубець-старший, якого двічі притягали до відповідальності ще за радянських часів, - одна з "культових" непублічних фігур епохи кривавих 1990-х на Донеччині.

Як вважається, "Лівер" протягом тривалого часу виступав "правою рукою" та компаньйоном легендарного авторитета Михайла Ляшка ("Міша Косой"), зокрема в контексті діяльності скандально відомої тютюнової фабрики "Хамадей" та інших "жирних темах".

Нагадаємо, Секретарю Бердянської псевдоради Василю Нечету оголосили підозру в колабораційній діяльності.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок