Службові квартири для медиків чи прокурорів і суддів?

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
12.11.2021 · 08:34 · переглядів - 3669

На черговому засіданні виконавчого комітету міська влада мала намір виділити під службове житло 3 квартири для прокуратури і суду. Після бурхливої дискусії рішення не підтримали.


Міський голова Валерій Баранов в черговий раз дав привід представникам «корпорації» аргументовано і по суті розкритикувати керівництво міста. Спрогнозувати сплеск активності депутатів було не важко, оскільки на засіданні виконкому пропонувалось виділити три квартири для потреб прокуратури і суду. «Корпорація» скористалась черговою нагодою і на засіданні виконкому було реалізовано сценарій кому більше потрібно житло – медикам чи прокурорам і суддям?

Серйозний брак кадрів в медичній сфері міста і необхідність залучення молодих фахівців шляхом забезпечення їх житлом і покриття необхідності в нерухомості вже існуючої черги медиків аргументували лікарі первинної і вторинної ланок, молоді спеціалісти, які наочно продемонстрували міському очільнику, що виділення житла прокураті і суду буде максимально несправедливо по відношенню до представників медицини. Додавали градусу депутат Ксенія Буханова та секретар Олександр Свідло.

Вбивчий аргумент навела депутат Запорізької обласної ради Олена Бодасюк. За її словами, в проекті рішення виконавчого комітету було посилання на Постанову Ради міністрів УРСР від 4 лютого 1988 року «Про службові жилі приміщення», в якому лікарі мають пріоритет перед працівниками прокуратури і суду.

В умовах напруженої обстановки якісно по-новому продемонстрував себе заступник мера з економіки Юрій Муха. Чиновник, посилаючись на власний досвід забезпечення службовим житлом представників різних професій часів роботи в Горішніх Плавнях, навів декілька варіантів вирішення нестачі нерухомості для медиків.

  • Місто може компенсувати вартість оренди житла для медичних працівників, а орендарі за власний кошт покриватимуть комунальні послуги;
  • Часткова компенсація вартості квартир для медиків за рахунок бюджету. За цього варіанту бюджет міста сплачує 50% вартості житла, решту покривають медики.

Ректор БДПУ Ігор Богданов запропонував долучитись місту до проектів ЄБРР і за кошти Європейського банку побудувати нове житло для медиків.

Після тривалого обговорення даного питання Валерій Баранов поставив проект рішення на голосування – пропозиція виділення 3-х квартир для службового житла фахівців прокуратури і суду підтримку більшості членів виконавчого комітету не знайшла.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок