Перевірено стан Бердянської виправної колонії № 77

Бердянськ 24
01.02.2011 · 10:14 · переглядів - 1520

У п’ятницю, 28 січня, відбулася робоча поїздка голови Постійної комісії Запорізької обласної ради з питань законності, боротьби з корупцією, регламенту,

Перевірено стан Бердянської виправної колонії № 77

депутатської діяльності та депутатської етики, прав людини, інформації та свободи слова Запорожця О.В. до Бердянської виправної колонії № 77, якого супроводжував начальник управління Державної пенітенціарної служби в Запорізькій області генерал-майор внутрішньої  служби  Тетерук  В.В.

Відповідно до вимог Президента України та Уряду, визначених у Програмі економічних реформ на 2010-2014 роки „Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна влада” одним із пріоритетів соціально-економічної політики сучасної української держави визначено удосконалення діяльності всіх правоохоронних структур. Це потребує перегляду концептуальних засад діяльності та подальшого розвитку пенітенціарної системи відповідно до нової соціально-політичної та економічної ситуації в державі, погодження цих процесів з реформуванням інших державних та соціальних інститутів.

Утворення Державної пенітенціарної служби України наприкінці 2010 року є саме відображенням зазначеного стратегічного курсу керманичів сучасної української держави. Це наочно віддзеркалює державну політику в напрямі соціальної переорієнтації процесу виконання кримінальних покарань з урахуванням міжнародних стандартів, законності, гуманізму, демократизму та справедливості, а також сучасної світової пенітенціарної доктрини.

Останнім часом національні телеканали заполонили чисельні сюжети, присвячені діяльності Державної кримінально-виконавчої служби України. Подекуди відбуваються прямо-таки інформаційні атаки з безпідставними обвинуваченнями офіцерів служби у всіляких гріхах.

На тлі зазначених вище подій у п’ятницю, 28 січня, відбулася робоча поїздка голови Постійної комісії Запорізької обласної ради з питань законності, боротьби з корупцією, регламенту, депутатської діяльності та депутатської етики, прав людини, інформації та свободи слова Запорожця О.В. до Бердянської виправної колонії № 77, якого супроводжували начальник управління Державної пенітенціарної служби в Запорізькій області генерал-майор внутрішньої служби Тетерук В.В. та міський голова Бердянська Бакай О.А.

Начальник Бердянської виправної установи полковник внутрішньої служби Завгородній Ю.В. та заступник начальника із соціально-виховної та психологічної роботи майор внутрішньої служби Воронін М.В. ознайомили посадовців з повсякденною життєдіяльністю колонії та станом виробництва установи, у тому числі з номенклатурою готових виробів. Багато уваги приділили вивченню комунально-побутових умов засуджених, це, насамперед, сяючі різними барвами гуртожитки, де мешкають засуджені, лазнево-пральний комбінат, сучасно обладнана медико-санітарна частина. Із зацікавленням гості відвідали їдальню, де наочно побачили по-домашньому добрий обід, та оновлені завдяки міськвідділу культури виконкому книжкові полиці бібліотеки установи. Багато спілкувалися гості і безпосередньо із засудженими, відповідали на їх чисельні запитання, надавали тлумачення соціально-економічним реформам, що відбуваються сьогодні  в  державі завдяки непохитній позиції Президента та Уряду.

Начальник Бердянської виправної колонії полковник Завгородній Ю.В. під час відвідування установи посадовцями органів державної влади й органів місцевого самоврядування зазначив: уся діяльність колонії підкорена головній меті – повернення суспільству здорових, працездатних та законослухняних громадян.

Міський голова Бакай О.А. впевнений, що лейтмотив співпраці органів кримінально-виконавчої служби з територіальною громадою міста – зміцнення законності у державі та збереження духовного здоров’я нації. Тільки консолідованою позицією з цих питань можливо досягти зрушень у справі захисту інтересів держави, суспільства та громадянина.

Підводячи підсумки робочої зустрічі, голова Постійної комісії Запорізької облради Запорожець О.В. окреслив такі визначальні принципи взаємодії органів та установ виконання покарань із державними владними структурами: об’єктивність, прозорість, конструктивний діалог, державницький підхід до розв’язання актуальних проблем, взаємна  відповідальність за стан справ.

Психолог Бердянської виправної колонії  № 77 управління  Державної  пенітенціарної служби в  Запорізькій  області Ю.В. Гонтарь

источник "Бердянск виртуальный"




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок