Статистика ВООЗ свідчить, що рак грудей є найбільш розповсюдженим видом у всьому світі

По матеріалам ГО «Добрі справи»
02.07.2021 · 15:21 · переглядів - 3256

В Україні він теж лідирує серед жіночих онкологічних захворювань. За даними Інституту раку, кожна 7-8 жінка має такі проблеми.

Статистика ВООЗ свідчить, що рак грудей є найбільш розповсюдженим видом у всьому світі

Після операції  виникають психологічні труднощі та необхідність протезування і особливої білизни. Бердянки та мешканки району можуть отримати протези в Запоріжжі. Але це додаткові фінансові витрати та й  сил на дорогу мало. До того ще й ризик захворіти на COVID-19.

«Центр соціального захисту, допомоги та розвитку «Добрі справи»», разом з некомерційною установою «Донна» (м.Запоріжжя), що надає відповідні протези та білизну, проводять таку роботу в Бердянську.

Вже півроку жінки після мастектомії отримують необхідне протезування вдома.

- Але то не єдина потреба,-  каже голова ГО «Добрі справи» Олена Шатунова. - На фоні хвороби жінки відчувають себе покинутими та гостро потребують психологічної підтримки!

Тож, Олена та засновник організації Тимофій Дзюбан, поширюють діяльність такого проєкту – саме з метою  психологічної допомоги та процедур компресійного впливу.

- Завдяки такій  підтримці та реабілітації у жінок підвищиться духовне та фізичне самопочуття, налагодиться соціальна адаптація, знизиться рівень тривоги та депресії, - справедливо вважає Олена.

Більш того, планується проводити процедури компресійного впливу. Це ефективний метод лікування і профілактики лімфостазу (набряку), тромбозу, тромбофлебіту та інших захворювань. Адже в процесі  операції видаляються  також лімфатичні вузли та судини, розташовані поруч. Відтак, порушується відтік лімфи. Отже, лімфо дренажний апарат, який придбала Громадська організація  «ЦСЗДР «Добрі справи»» ,  допоможе жінкам нормалізувати кровообіг і прискорити відтік лімфи.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 березень, вівторок 2024
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок