Статистика ВООЗ свідчить, що рак грудей є найбільш розповсюдженим видом у всьому світі

По матеріалам ГО «Добрі справи»
02.07.2021 · 15:21 · переглядів - 3263

В Україні він теж лідирує серед жіночих онкологічних захворювань. За даними Інституту раку, кожна 7-8 жінка має такі проблеми.

Статистика ВООЗ свідчить, що рак грудей є найбільш розповсюдженим видом у всьому світі

Після операції  виникають психологічні труднощі та необхідність протезування і особливої білизни. Бердянки та мешканки району можуть отримати протези в Запоріжжі. Але це додаткові фінансові витрати та й  сил на дорогу мало. До того ще й ризик захворіти на COVID-19.

«Центр соціального захисту, допомоги та розвитку «Добрі справи»», разом з некомерційною установою «Донна» (м.Запоріжжя), що надає відповідні протези та білизну, проводять таку роботу в Бердянську.

Вже півроку жінки після мастектомії отримують необхідне протезування вдома.

- Але то не єдина потреба,-  каже голова ГО «Добрі справи» Олена Шатунова. - На фоні хвороби жінки відчувають себе покинутими та гостро потребують психологічної підтримки!

Тож, Олена та засновник організації Тимофій Дзюбан, поширюють діяльність такого проєкту – саме з метою  психологічної допомоги та процедур компресійного впливу.

- Завдяки такій  підтримці та реабілітації у жінок підвищиться духовне та фізичне самопочуття, налагодиться соціальна адаптація, знизиться рівень тривоги та депресії, - справедливо вважає Олена.

Більш того, планується проводити процедури компресійного впливу. Це ефективний метод лікування і профілактики лімфостазу (набряку), тромбозу, тромбофлебіту та інших захворювань. Адже в процесі  операції видаляються  також лімфатичні вузли та судини, розташовані поруч. Відтак, порушується відтік лімфи. Отже, лімфо дренажний апарат, який придбала Громадська організація  «ЦСЗДР «Добрі справи»» ,  допоможе жінкам нормалізувати кровообіг і прискорити відтік лімфи.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок