Терміни невідомі. Перспективи ремонту обладнання для опромінення онкохворих — туманні

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
20.04.2021 · 15:12 · переглядів - 2329

В Україні немає можливості зарядити обладнання для проведення променевої терапії онкохворих мешканців Бердянська. Влада пропонує надавати матеріальну допомогу пацієнтам для компенсації витрат на переїзди до Запоріжжя


Ситуацію з ремонтом апарату для проведення променевої терапії “Агат” охарактеризувала заступник міського голови Вікторія Васильчишина на засіданні депутатської комісії з гуманітарних питань. За словами чиновниці заряди для апаратів променевої терапії до державного профільного підприємства “Ізотоп” надходили з Росії та Білорусі. Бердянськ направив запит до держпідприємства, однак окреслити терміни ремонту на сьогодні не можна.

У зв'язку з цим влада пропонує надавати матеріальну допомогу онкохворим бердянцям, яку б можна було спрямувати на покриття вартості проїзду до Запоріжжя. За словами заступника мера, виходячи з її практики спілкування з хворими бердянцями, для переїзду в Запоріжжя вони спеціально винаймають транспорт, тому виділяти кошти адресно на компенсацію проїзду автобусами недоречно.

Голова комісії Ксенія Буханова зауважила, що коштом депутатського фонду покрити потреби пацієнтів неможливо. Тим паче, що до депутатів за матеріальною допомогою звертаються й інші незахищені верстви населення. Також депутат наголосила, що інформація про відсутність в Україні зарядів була відомо давно, однак влада належних заходів не вжила для пошуку інших варіантів вирішення проблеми.

Наприкінці обговорення Вікторія Васильчишина наголосила, що влада продовжуватиме шукати різні варіанти для ремонту апарату променевої терапії “Агат”.




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок