У Бердянську відкрили Морський рятувальний центр

По матеріалам пресс-службы исполкома
21.10.2021 · 08:29 · переглядів - 5635

20 жовтня, у нашому місті відбулося відкриття нового Морського рятувального центру, приурочене до 10-річчя створення казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба».

У Бердянську відкрили Морський рятувальний центр

Із зазначеною подією всіх присутніх привітав міський голова Валерій Баранов. До урочистого заходу долучилися радник з морських питань Посольства США в Україні Кевін Кільєр і заступник Міністра інфраструктури України Юрій Васьков.

Основна мета діяльності центру – це координація та керування операціями із пошуку та рятування в Азовському морі. При цьому задіюють спеціалізовані пошуково-рятувальні одиниці центру, а також рятувальнізасоби інших відомств і суден в акваторії моря. Новостворена служба перебуває в постійній пошуково-рятувальній готовності для оперативного порятунку людей, надання їм невідкладної медичної допомоги та евакуації в безпечне місце.

Рятувальний центр обладнаний системою спостереження за надводною обстановкою на базі AIS. Фахівці центру забезпечують цілодобове чергування, прийом та опрацювання сигналів лиха, а також безпосередньо взаємодіють із береговими радіоцентрами м. Бердянська та м. Маріуполя, що дозволяє забезпечити ефективне прийняття та обробку сигналів.

Оперативне та своєчасне реагування на надзвичайні ситуації потребує створення модерної матеріально-технічної бази, застосування новітніх технологій, наявності сучасних засобів зв’язку, а також оснащення надійними плавзасобами, які здатні подолати водні перешкоди, і сучасним рятувальним обладнанням, щоб ефективно проводити рятувальні операції на воді. Саме такий сучасно оснащений центр і відкрився в нашому місті.

Очільник міста Валерій Баранов узяв вітальне слово: «Я радий, що в нашому місті з’явився такий важливий підрозділ, який працюватиме в інтересах держави, а також мешканців і гостей нашого міста, надаватимете допомогу при виникненні надзвичайних ситуацій. Сподіваюся, що сьогоднішня подія дасть поштовх для плідної співпраці в напрямку безпеки людей. Якщо вам знадобиться підтримка міської влади, то ми охоче її надамо».




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок