У Дніпрі переселенець, який двічі релокував свій бізнес, виготовляє світлодіодне обладнання

По матеріалам Суспільного
23.02.2023 · 17:40 · переглядів - 1947

Дмитро Єфрємов у 2011 році розпочав власний бізнес із виготовлення світлодіодного обладнання у рідному Донецьку. Після окупації міста російськими військами переїхав у Бердянськ. Звідти також мусив тікати на початку повномасштабного вторгнення

У Дніпрі переселенець, який двічі релокував свій бізнес, виготовляє світлодіодне обладнання

Як розповів чоловік Суспільному: на його виробництві виготовляли понад тисячу світильників тільки на маріупольський порт. Для бердянського робили багато реконструкції зовнішнього освітлення.

Повністю вивезти обладнання, яке робили власноруч, не вдалося з жодного із захоплених міст.

"Ми могли закупити деталі десь на п’ять тисяч доларів, але ми робили обладнання самостійно. У нас є досвід із цими верстатами. Тому воно коштує більше, ніж ми витратили коштів. Якщо купувати таке обладнання європейського зразка, це 100-150 тисяч доларів", — каже переселенець.

У Дніпрі Дмитро почав відновлювати свій бізнес. Виготовляє жетони з гравіюванням, рекламні вивіски з підсвічуванням та світлофори. Однак зараз, за його словами, враховуючи необхідність мінімізувати використання електрики, багато виробів не користуються попитом.

Тому чоловік намагається підлаштувати свій бізнес до нових потреб – робить енергозберігаючі світильники із залишків освітлення для ювелірних вітрин.

"Вони працюють від будь-якого USB порта, від ноутбука, пауербанка, або якого зарядного пристрою – на інверторах таких багато. Великі працюють від паурбанка 12 годин. Під ними можна працювати також або сидіти вдома. Багато таких світильників ми виготовили на передову", — говорить Дмитро.

Вийти на рівень виготовлення продукції, який мав у Бердянську, каже підприємець, не може, бо не вистачає багато обладнання, яке залишилося в окупації. Тож чекає, поки його місто звільнять, і він зможе повністю відновити свою роботу та допомогти відновити розбиті росіянами міста.




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок